Bezig met laden

Prijzen reizen

1217 keer bekeken
  • Delen

hoe zijn de prijzen samengesteld van de reizen? Voor 1-persoon ten opzichte van 2- personen is de prijs voor een reis absurd veel hoger!! Ik zag een verschil van bijna 1000€. Minder inkomen, meer betalen en dan niet zomaar een bedragje, werkelijk absurd. Zou dus nooit met zo'n reis mee kunnen en willen!

 


Als u alleen reist, betaalt u in uw eentje de kosten voor de campings.

Twee personen die met één camper op reis gaan, delen de kosten voor de campings. Vandaar dat het duurder is per persoon om alleen te reizen dan met twee personen. Zeker bij lange reizen (sommige reizen hebben meer dan 30 overnachtingen), kan dit verschil behoorlijk oplopen. Indien er bij een reis een ferryovertocht met een hut is inbegrepen, dan is de hut ook duurder voor één persoon, dan wanneer de hut door twee personen gedeeld wordt.

Sluit u dan aan bij de solo's. Er worden op elk soloweekeinde (3x per jaar) gevraagd waar men de reis eventueel naar toe zou willen (formulier). Zo kunnen er reisgenoten gevonden worden met hetzelfde reisdoel. Zelf heb ik dit jaar met een stel medereizigers zo'n reis gedaan naar Spanje-Portugal. Hiervoor waren oorspronkelijk heel wat gegadigden, die helaas het merendeel daarvan afhaakten. Ondanks dat er een reisboekwerk was gemaakt door mij en een medereiziger.

In de 'wandel gangen' hoor ik dat er steeds meer, dat er reizen worden georganiseerd buiten de nkc om. Zelf heb ik wat dat betreft ook de smaak te pakken en ga hiermee ook door. Heb hiervoor een tweetal reizen meegereden met een soloreis. De dit jaar voor het eerst gereden reis in Spanje kon ik niet bekostigen.

Voordeel is van een nkc reis is dat de reis doorgaat (als er tenminste voldoende gegadigden zijn) Nadeel is dat het niet vrijblijvend is. Buiten de nkc reis, komt er de brandstofprijs en maaltijden erbij. Wat je er wel aan overhoud is een hechte kennisen kring, welke het altijd weer leuk is om terug te zien op een soloweekeinde.

Om een idee te hebben wat een eigen opgestelde reis kost: het merendeel gaat in de brandstof zitten. Voor de Sp-Pt reis (bijna 6000 km, uit en thuis) heb ik voor 5 weken iets van 1000 euro uitgegeven (all in). Dit bedrag zou ik voor de georganiseerde reis al kwijt zijn geweest voor 16 dagen. Wel hebben we voor veel gratis camperplekken en enkele goedkopere campings (minder dan 15 euro per nacht) en soms 'wild' staan, gekozen. 

Voordeel van zelf initiatief nemen: je gaat daarheen waar je heen wenst. Je kan net als bij de soloreizen gezamelijk iets ondernemen. Het kan, het hoeft niet. Nadeel is dat het erg vrijblijvend is. De groepsgrootte is meestal klein. Onderweg kan iemand toch besluiten af te haken en zijn/haar eigen weg te gaan.

Heb deze ervaring zelf niet, heb dit horen zeggen: meereizen als solo met stellen, wordt door de solo niet als prettig ervaren. Ik stel dit hier nu heel voorzichtig! Een reis met enkel solo's is totaal anders. Solo's zoeken elkaars gezelschap. Zo is er nog veel meer te beleven.

Arie

Log in om te reageren.