Bezig met laden

Overgewicht camper

830 keer bekeken
  • Delen

 

Met moeite kunnen wij het gewicht van onze camper beneden de 3.500 kg brengen. Wanneer we dan zelf instappen, komt er 150 kg bij.

In Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje hebben wij nooit problemen gehad met het overgewicht. Wij willen echter in 2019 naar Italië en horen dat men in Zwitserland en Oostenrijk daar wel een probleem van maakt. Wij kunnen best zo’n 150 kg besparen op het gewicht, maar als we zelf dan instappen komen we weer op ruim 3.620 kg.

In Zwitserland en Oostenrijk hebben ze regelingen voor campers die zwaarder zijn dan 3.500 kg. Maar op ons kentekenbewijs staat een technische en toegestane maximale massa van 3.500 kg.

Vraag 1: Is dat een probleem voor Zwitserland en Oostenrijk?

Vraag 2: Hoe gaat Italië hiermee om?

We zijn op de hoogte van de optie om het toegestane gewicht te laten verhogen, maar dan dienen we het C1-rijbewijs te halen. Dat is ook weer lastig bij verkoop van de camper.

 

E.J.Homan, Leiden

 


Lekker via Frankrijk rijden, via Luxemburg, Nancy, Epinal naar Muhlhouse en dan door de Jura richting Geneve !. ( Prachtige route en geen payage ! ) bij Gex opletten dat je om het puntje Zwitzerland bij Geneve heenrijd anders sta je ineens bij de frans-zwitserse grens ! en mag je alsnog een vignet aanschaffen !

 

Log in om te reageren.