Bezig met laden

Massa gewicht camper overschrijdt 3500 kg.

887 keer bekeken
  • Delen

Wat gebeurt er in Nederland,  Duitsland of Zwitserland als je wordt aangehouden? Krijg je alleen een bekeuring? Mag je wel verder rijden? Houden ze rekening met een marge op het gewicht?


Antwoord lijkt mij eenvoudig: overschrijden is niet toegestaan, dus boete en lading verwijderen is het gevolg. Een marge is niet wettelijk geregeld, kan ook niet; mogelijk dat een agent een oogje dichtknijpt, maar dat is zeker geen regel. Een C(1)-rijbewijs helpt ook niet, het voertuig (met inzittenden) is gewoon te zwaar! Dit alles bij een (routine)controle. Is er sprake van en aanrijding of ongeval dan zijn de rapen gaar en wordt een overtreding van de wet al gauw een misdrijf......

 

 

 

Iets wat nuancering aanbrengen ..... " Is er sprake van en aanrijding of ongeval dan zijn de rapen gaar en wordt een overtreding van de wet al gauw een misdrijf...... " .  Dit is wel erg 'kort door de bocht' . 

De verzekeraar of tegenpartij zal wel moeten kunnen aantonen dat het zg overgewicht een oorzaak is , of  een aanmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de oorzaak van het ongeval. En of dit dan in dat geval  een misdrijf is ......?

Log in om te reageren.