Bezig met laden

Het waarom de campercontact app buitengewone drek is

6332 keer bekeken
  • Delen

Op een tablet met een forse resolutie zijn de knoppen heel groot of heel klein. Zo klein dat je wel 3 keer tappen voordat het programma iets 'doorheeft'.

Op een tablet is er 1 orientatie: portrait (staand)

Op de tablet zijn de filters geheel anders dan die je eenmaal gewend ben op de site

De filters op de app zijn gewoon niet logisch, die op de site met een beetje stoeien zijn vele malen beter.

De app gebruikte legenda informatie komen totaal niet overeen met dat wat in het asci boek staan gedrukt

Het te downloaden van een offline kaart duurt enige tijd. En als die binnen is? Gebeurt er helemaal niets, geen terugkoppeling dat die binnen is, geen terugkoppeling dat het wel of niet gelukt is. Je kan wachten tot je een ons weegt. En als het niet lukt? 'Bevriest' de tablet.

 

Van een gratis produkt mag je dit soort fratsen verwachten. Van een commercieel absoluut niet!

Met andere woorden: gebruik de site en/of het asci boek.

Arie


Op mijn tablet werkt de app geweldig.

Zou het aan de tablet kunnen liggen?

dat vermoed ik ook. Het gebruikte (grote) tablet is gebaseerd op androide en heeft een resolutie van 1920x1080. Laatst mopperde ik hierover tegen een van mijn buren daarover op een camperplek en die hadden een ipad. Daar was dat niet zo, hoewel er wel de optie beeld vullend werd gebruikt. Het programma werkt heel anders. Zulke dingen scoren bij mij niet echt. Nu moet ik wel toegeven dat ik dat tablet verafschuw als de pest. Een duur ding en hij doet niet wat die doen moet. Bah.

Zowel op m'n tablet als m'n smartphone werkt de Aps op enkele details na wel goed.
Ik heb enkel een probleem met de OffLine kaarten, die zijn nie zichtbaar als ik ook OffLine ben, dacht toch begrepen te hebben dat ze juist dan zichtbaar moesten zijn.
Iemand die daar een oplossing voor heeft?
Nemen die kaarten ook veel plaats op m'n intern geheugen, zou die kaarten ik nie dadelijk nodig heb op 'n externe opslag willen plaatsen, vind helaas nie waar de Aps ze opslaat.....
Zou idd ook handig zijn moest die Aps ook in Landscape werken.
Wie weet de volgende opdate ;)
Mvg
Patrick

Heb je de offline kaarten wel goed gedownload Patrick? Bij mij werken ,zowel op de iPad als de iPhone prima. Ik vindt de app echt geweldig, werkt prima. Dus zal het bij Arie wel aan de tablet liggen en niet aan de app.

MvG, Chiel , www.chieldegraaf.nl

 

 

Het verschil iPad en androide apparaat is klein, maar het is er zeker. Het programma presenteerd zich beslist anders. Ik concludeer dat we te maken met 4 verschillende presentaties die hetzelfde willen doen (het boekwerk meegenomen). Daarbij vind ik de online versie nog het beste.

Verbeter punten:

1 maak de gepresenteerde legenda hetzelfde bij het tonen van de kaart

2 filters zoals de online site en app hetzelfde

3 knop weergaven schaalbaar (knoppen enorm groot, tekst heel klein)

4 waarom aldoor portrait modus?

5 te downloaden kaarten door de computer laten doen (gaat soeperler en vlotter) en dan pas laten installeren. De files kunnen dan ook in het desbetreffende land geinstalleerd worden m.b.v. een labtop. Grootte van de file maakt dan minder uit.

 

zoals je ziet heb ik niet zoveel noten op m'n zang

Arie

 

oh enne, het "bij mij werkt het wel" heb ik al zo vaak gehoord. Nou, bij mij niet! is dan steevast het antwoord. Dit antwoord "bij mij werkt het wel", vernam ik al sinds eind jaren '80 en maakt me nog steeds radeloos. M'n snappertje kan er nog steeds niks mee.

Arie

Werkt prima op een Samsung Galaxy Tab 1.0. Verbeteringen zijn wel mogelijk maar het werkt, d.w.z. ik kan er camperplaatsen op vinden, ook zonder wifi.

Beste hr v Krimpen: Seniorweb geeft goede cursussen in omgaan met computers w.o. tablets/smartphones. Misschien dat zulks het leed kan verminderen.

Mijnheer Boom,

het vinden van camperplekken lukt mij ook wel, de manier waarop stuit mij tegen de borst. En altijd, echt altijd als je het ding op het moment nodig hebt, doet die het niet. En zo'n cursus is aan mij niet besteed. Daarvoor ga ik te lang met die 'rommel' om. Jaren geleden in een redactie gezeten van een computer blad en toendertijd stak ik er erg veel tijd en energie in. Dat ging vaak zo ver dat alle geinstalleerde programma's moesten gewoon werken. Nou, dat was niet het geval. Bij het installeren van het 1, maakte kapot bij 2. En toen was het ook al zo dat sommige programma's gewoon niet deden wat ze beloofden. Je betaald goud geld voor programma X en dan komt er een gratis programma langs dat het wel doet. Dan heb ik van: WTF!!!

De hardware mag dan wat verder ontwikkeld zijn, maar kwa snelheid gaat alles net zo als 25 jaar terug. Ok, nu is alles in kleur.

Uw opmerking "Werkt prima op een Samsung Galaxy Tab 1.0" sluit precies aan wat ik al beweerde. En ik wil helemaal geen smartphone. Die dingen doen van alles, maar bellen dat is blijkbaar bijzaak. Dat gaat net zo kl..e als een toestelletje van een tientje.

Ik hang het gezegde dat niet alle vernieuwing ook een verbetering is. En als deze app (afkorting voor application, ofwel programma) het net zo zou doen als de site, dan hoorde je mij niet mopperen. Hmm.. blijkbaar zit dan nu weer wel te doen. Grumpie old man ;-)

Ik werk zowel met de NKC app als met de app van Pro-Mobile maar het meeste ben ik gebaat bij de info van de Hoekies. alles in de TomTom.

Ik heb een Samsung Galaxy Tab 10 en de campercontact app werkt sinds november jl. niet meer. Indien je bv camperplaatsen start, wordt het scherm zwart en krijg ik de melding dat de app gestopt is. Moet ik alles verwijdern en weer opnieuw installeren? (de Galaxy Tab is up to date)

Log in om te reageren.