Bezig met laden

Wereldreis

1124 keer bekeken
  • Delen

Heeft er iemand ervaring met een lange "wereldreis" maken met eigen camper? Kan je de wereld rond met Nederlands kenteken of hoe verkrijg je een nieuw buitenlands kenteken ter plaatse (welke voorwaarden?)? Ik denk b.v. aan Canada volgend jaar en dan van daaruit verder trekken. Hoe met de autoverzekering op een wereldreis? Alle tips / ideëen welkom!

Beste Campaan,

 

Ik zag je berichtje en ondanks dat het van september is reageer ik er toch op.

Ik en mijn partner hebben zojuist onze eerste camper gekocht met het idee om in 2019 een wereldreis in de camper te gaan maken. 

Ons plan is om zeker 2 jaar weg te blijven.....tot je alle verhalen op internet gaat lezen. Ondertussen heb ik al uren websites, blogs en polissen bekeken, maar het lijkt bijna onmogelijk om 2 jaar (of meer) op wereldreis te vertrekken. 

De APK moet elk jaar vervangen worden en om steeds terug te rijden naar Nederland....... schorsen van je camper (vanwege de motorrijtuigen of houdersbelasting) uit te komen is geen optie in verband met de verzekering.... er lijken maar weinig 'legale en veilige opties' over te blijven. 

Ook ik ben heel benieuwd of er mensen zijn die wel weten wat de weg is om te bewandelen. Ik heb nog anderhalf jaar voorbereidingstijd, dus je zou zeggen dat het moet lukken om onze droom waar te maken. Maar al die regels.....

Dus ook voor mij zijn alle tips welkom, mogelijk ben jij zelf al iets wijzer?

 

Langdurig naar het buitenland? Het klopt dat je wat de APK nergens een goed antwoordt krijgt. Onze conclusie bij navraag verzekerings maatschappij, de verzekering kijkt niet of je camper opgeschort is bij calamiteiten. Ze hebben wel moeite met verblijf langer dan een half jaar in het buitenland. Wij gaan vanaf september 6 mnd zuid europa dan wordt de camper gewoon opgeschort. Alleen in de gaten houden bij schade je half jaar termijn.                                            1juni 2019 gaan we voor 1 1/5 jaar naar Canada-Amerika- Alaska wij gaan met 2 campers. Mocht je geintreseerd zijn. Wij willen semie individueel gaan toeren. Voor een langdurig verblijf daar wordt het weer anders, je zal dan daar een verzekering moeten afsluiten. Er zijn meerderen Blog,s te vinden met camperaars die dit al meer gedaan hebben. Wil je tips of ervaringen uitwisselen voor de toekomstigen grote reizen, ook daar staan wij open voor je kan ook mailen met ons. robschuring54@gmail.com

 

Van 25-27 May 2018

Overland Reunion

DE Lutte

Landgoedcamping Het Meuleman

Lutterzandweg 16. N 52 20.003  E 7 01.730

Dit is een treffen van wereldreizigers waar eventueel de nodige inbformatiie verkreggen kan worden.

Je zou dit treffen eens kunnen bezoeken.

Ga er zelf hoogstwaarschijnlijk ook heen.  Eens kijken of ik oude reisvriienden kan trefffen.

Groetjes Landcruiser.

PS: de site van Overland Reunion is te vinden op internet

 

 

Dank voor de goede tip!!

Log in om te reageren.