Bezig met laden

NKC verzekering wel zo voordelig?

6851 keer bekeken
  • Delen

Ik kwam onlangs op site bij Camperverzekerd terecht en liet daar een offerte maken. je kon tevens een vergelijking met een andere verzekeraar laten maken. Ik koos voor de vergelijking natuurlijk de NKC. Ik kwam tot de ontdekking dat Camperverzekerd toch wel een paar zaken heeft die veel gunstiger zijn dan de verzekering bij de NKC. Ik weet helaas niet hoe ik deze vergelijking hier moet downloaden, maar een aantal zaken zal ik noemen:Eenmalige taxatiekosten € 87,50 ipv € 130,00. De Taxatiewaarde geldt dan 5 jaren in plaats van 3 jaren!! Ruimere inboedelverzekering, namelijk € 5000,00 voor alle losse zaken die in de camper aanwezig zijn in plaats van € 3000,00 bij de NKC ( waarbij alleen kampeerspullen met laptap en fietsen verzekerd zijn). Verder lagere Eigenrisico's en bijvoorbeeld bij hagelschade geen reparatieplicht. Enfin als u zelf een offerte met overzicht wilt op uw situatie weet u waar u moet zijn. NKC (verzekeringen) let op uw zaak en ben actief voor uw leden om niet een gunstige maar De Meest gunstige voorwaarden te scheppen!!


NKC kent ook taxatiemogelijkheid: geldigheid taxatierapport 5 jaar. Daarnaast kent NKC ook standaard aankoopwaarde garantie van 3 jaar bij aankoop occasion, hiervoor is geen taxatie nodig.

Inboedel zijn om het kort door de bocht te zeggen “de potten, pannen en het dekbed” (alles wat voor het voeren van huishouding nodig is). Kleding, foto/film camera’s, handtassen (en inhoud), dus zeg maar de spullen die je meeneemt als je op reis gaat en die dus niet standaard in de camper aanwezig zijn, vallen onder bagage. Bagagae is een extra dekking op een reisverzekering. Het is maar de vraag of iedereen 5000,- inboedel in de camper heeft, 3000,- is meestal ruimschoots voldoende.

Het standaard eigen risico bij NKC is 250,-. Wordt er echter gekozen voor een bedrijf uit het NKC schadeservicenetwerk, of een samenwerkende glashersteller dan bedraagt dit eigen risico nog slechts 75,-. Er is bij NKC nooit reparatieplicht! Bij hagelschade geldt wel 100% vergoeding bij reparatie binnen 6 maanden na vaststelling schade, na deze periode geldt 50% vergoeding.

Overigens is bij NKC de pechhulpdekking standaard aanwezig bij (beperkt) casco. Bij Camperverzekerd is dat niet het geval.

Wellicht kunt u de vergelijkingstool op onze website ook eens bekijken: https://www.nkc.nl/verzekeren/camper/#vergelijk 

 

Verleden jaar heb ik de camper gekocht en zodoende kwam ik bij de nkc uit. Die was/is met zijn voorwaarden ruimer bedeeld dan anderen. Echter wat ik nog steeds vreemd vind, is dat er een zekere koppelverkoop aan vast zit. Wat inhoudt dat je lid moet zijn/worden van de nkc. Neem je dat bedrag van het lidmaatschap mee, gedeeld door 12 bij de maandelijkse verzekering afschrijving, is in mijn geval de nkc nog steeds het goedkoopst. Het scheelt dan een euro of 5 a 6 per maand.

Ik heb toendertijd de aanschafprijs ingevuld als waarde. Verder heb ik weinig geloof in een taxatie. Als er wat aan de hand is, worden altijd wel wat drempels opgeworpen.

 

Arie

Ik citeer NKC-verzekeringen:
"Inboedel zijn om het kort door de bocht te zeggen “de potten, pannen en het dekbed” (alles wat voor het voeren van huishouding nodig is). Kleding, foto/film camera’s, handtassen (en inhoud), dus zeg maar de spullen die je meeneemt als je op reis gaat en die dus niet standaard in de camper aanwezig zijn, vallen onder bagage."
Ik mis in het rijtje van verzekerde spullen "inboedel" een paar belangrijke duurdere zaken, zoals een automatische schotel op statief, een LED TV-toestel, een SAT-receiver, luifelwanden/voortent en spanstangen, gasflessen en regalaars, losse koelbox, isolatiematten van de cabine, los navigatiesysteem (TomTom), windscherm, parasol, elektronische hulpapparatuur, enz.

Ik neem aan dat dit ook allemaal verzekerde "inboedel" is. Die neem ik immers niet mee als ik met een koffer in het vliegtuig stap of met de auto naar een hotel ga.
Zo ja, dan zie ik te verzekerde waarde van de inboedel al snel boven de 3000,- euro uitkomen, hetgeen zou betekenen dat je dat moet verhogen op de polis. Of beter nog de NKC zou standaard op 5000,- euro kunnen gaan zitten.

 

 

Een tegenvaller bij NKC zijn de eigenrisico voorwaarden op de uiteindelijk gekregen polis, overweeg alsnog een andere verzekering,

250,00 eigen risico , niet zo slecht,

Eenzijdige schade extra 250,00 belachelijk

750,00 extra eigenrisico als ik bijvoorbeeld mijn camper uitleen aan een van mijn kinderen   Te gek

Er is geen andere verzekering die deze voor waarde bij uit leen hanteert

 

 

 

Inderdaad Leo. Ik weet van Avecoverzekeringen dat  de familie er gewoon in kan rijden en op de dezelfde wijze is verzekerd al de verzekeringsnemer. Ook ik orienteer mij vanwege de toch wel forse verhogingen die eraan zitten te komen. Ik ben bang dat NKC zichzelf zo uit de markt prijst. Helaas.

Ik begrijp best dat een verhoging van de premie niet kan worden vermeden, maar een zulke forse exhorbitante verhoging is voor mij onbegrijpelijk. Daarnaast ook nog eens het eigen risico verhogen naar € 1000,- voor nb mijn eigen kinderen welke niet meer inwonend zijn is de druppel van de bekende emmer....

Ik richt me dan ook naar andere verzekeringen zoals Aviko en Camperverzekerd welke momenteel voor mij gunstiger zijn.

Een inboedel van € 3.000,- is te weinig momenteel indien schotel en TV erin vallen.  

Wiel Claessen

 

 

Ik heb de vergelijking gemaakt tussen NKC en AVECO met de meest uitgebreide dekking (camperverzekering, inzittendenverzekering, pechhulp en bonusbescherming) en dit voor een nieuwe camper en maximaal aantal schadevrije jaren. Dan lijkt de dekking heel erg vergelijkbaar maar de premie van NKC is ongeveer 20% hoger dan die van AVECO. Klopt dit? Heeft iemand dezelfde vergelijking gedaan en dezelfde conclusie? Wat kan dit verschil nog verklaren?

Klopt, Nkc is nog duurder dan Aveco. Veel goedkoper is het via Allianz. Maar ik heb de kleine details daarvan nog niet bestudeerd. Heeft iemand ervaring met Allianz? 

Zo juist dfe nieuwe polis voorwaarden en kosten van de NKC ontvangen

Ik ben mij ROT geschrokken van de stijging van de Premie

Ga toch eens rond snuffelen bij AVECO uit berichten vernomen dat AVECO ook een prima camper verzekering heeft

 

Wij hebben net de NKC-verzekering overgeschreven van de oude naar de nieuwe camper maar hoogstwaarschijnlijk gaan we bij de nieuwe vervaldatum overstappen. We zijn altijd heel erg tevreden geweest over de voorwaarden van de NKC-verzekering maar we vinden de nieuwe regeling met het eigen risico uiterst onredelijk. Ten eerste is in een paar jaar tijd het eigen risico verdubbeld van 150 euro naar 300 euro per gebeurtenis. Dit kun je verlagen naar 125 euro indien je de camper bij een aangewezen bedrijf laat repareren. Kies je voor een andere reparateur, dan schiet het eigen risico echter omhoog tot maar liefst 1000 euro DUIZEND euro. Dit betekent in de praktijk dat je in geval van schade niet meer terecht kunt bij je eigen dealer of een ander vertrouwd adres. NKC verdrijft hiermee dus hard werkende kleinere bedrijven van de markt!

Om in onze eigen omgeving te blijven: bij een onverhoopte cascoschade kunnen we niet naar de (zeer goed bekend staande) BOVAG-cascohersteller in het eigen dorp, net zo min als we voor schade aan accessoires naar bijvoorbeeld Zi-Zo in Dordrecht (die n.b. met een 9 wordt beoordeeld in de eigen NKC-lijst van camperbedrijven) kunnen. En dan hebben we het er nog maar niet over dat het eigen risico met  maar liefst 750 euro stijgt als we onze zoon en schoondochter de camper uitlenen. We vinden dit veranderingen die schandalig en NKC onwaardig zijn.  We hopen echt dat NKC deze regelingen nog eens kritisch beziet en niet klakkeloos meedoet met de luimen en listen van de verzekeringsmaatschappij. 

Log in om te reageren.