Bezig met laden

1 schade en 10 schadevrije jaren kwijt

336 keer bekeken
  • Delen

Afgelopen jaar een andere camper gekocht en voor het eerst verzekerd via NKC.
De Bonus Malus werd gekoppeld aan de bonus Malus van een ander voertuig. Dus ik zat netjes op de maximale korting van 80%.

Een paar maanden geleden verkocht ik een auto omdat we van twee naar één auto terug wilden.
Niet de auto waar op ik de bonus Malus korting had gekregen voor de camper.
Bij het royeren kreeg ik 21 schadevrije jaren mee.

Toen leek het mij makkelijk die schadevrije jaren maar gelijk aan de Camper te koppelen. Zo kon ik dat potje ook niet vergeten. Als je ze drie jaar niet gebruikt verlies je die opgebouwde jaren namelijk.

Prompt rijden we in januari voor het eerst in 22 jaar shade.
Ik was in de veronderstelling dat je bij schade 5 jaar van je schadevrije jaren verliest. Maar niets is minder waar. Je valt altijd minimaal terug naar 10.
In mijn geval ben ik dus in 1 keer 11 jaar kwijt. Daarmee kom je ook direct in de gevarenzone terecht. Een volgens schade heeft nu ineens direct impact op de premie. Tenzij ik de Bonus Malus ook weer ga verzekeren voor iets van 150€.

Achteraf had ik die 21 jaar dus beter niet kunnen koppelen aan de camper. Dan was ik 5 jaar in het rood terecht gekomen en had op dat moment met die 21 jaar recht kunnen trekken.

Klacht ingediend bij NKC maar tot op heden geen reactie.
Iemand hier ervaring mee? 

 

 

 


Zo zie je maar weer dat eerst de voorwaarden lezen en/of informatie vragen en dan pas beslissen om deel te nemen, ook bij verzekeringen en zelfs bij de NKC verstandig is.

Mijn ervaringen met de NKC, ook bij verzekeringen zijn positief

Dank,

De voorwaarden heb ik gelezen, en ook de tabel waaruit ik het had kunnen afleiden. 
In die tabel wordt middels 21 regels weergegeven dat je altijd 5 jaar teruggaat bij een schade, en met 1 regel dat het boven de 15 altijd naar 10 gaat.
Mij is dat niet opgevallen.

Ik vind het nogal vreemd dat er sinds 2016 geen verschil meer is tussen b.v. 30 en 15 shadevrije jaren

Inmiddels ben ik er ook wel achter dat het voor alle verzekeraars gelijk is dus het had ook niet uitgemaakt of het bij NKC of welke andere ook was geweest.
Vandaag ook een reactie gekregen trouwens. Maar die gaat niet echt in op de specifieke situatie.

De Tip,

Als het niet nodig is voor je korting stel het koppelen van je Roya data gegevens dan uit tot de houdbaarheidsdatum van 3 jaar verloopt of je echt een schade hebt gereden.

En beter nog...Rij geen schade :-)

 

Log in om te reageren.