Bezig met laden

TIP: medereizigers vinden via reisplein

621 keer bekeken
  • Delen

Voor de mensen die naar een solo weekeinde is/zijn geweest, kennen het reisplein. Daar geven mensen aan, waar men het plan hebben een bepaalde richting en tijd heen te willen. Ook kunnen er medereizegers gevonden die ook diezelfde wens hebben.

Wat mij opvalt, is dat er voldoende wensen zijn, maar weinig initiatiefnemers. Ook ik liet dat op zijn beloop. Het blijft soms te vrijblijvend. Verleden jaar werd ik aangeschreven door een initiatief nemer met de vraag, heb je zin in enz. Wat ik van die reis geleerd heb is dit:

Als er een initiatief genomen wordt, blijft het vaak daarbij. Als je het initiatief neemt, maak op voorhand je reis al wat concreter door een (grof de) route aan te geven. Als je bijvoorbeeld helemaal naar het noorden zou willen, haken veel mensen al af vanwege dat het zo'n eind weg is. Zo'n voorgestelde route heeft als voordeel dat de mensen met wensen en ideeen komen.

Bijvoorbeeld: Wil je de reis aanvangen vanuit Nederland of spreek je af op een bepaalde plek. Hoelang wil je per dag onderweg zijn. Een rit van 2 a 2,5 uur is rondom Nederland is goed te doen. Over kronkel weggetjes in het zuiden van Europa is dat veel te lang.

Tevens een tijdsspanne, hoelang en wanneer. Meer als opzetje. Als er dan enthousiastme is ontstaan, kan je een koffieklets houden, waar je met elkaar kennis maakt en iedeeen uitwisselt. De reis kan dan gerichter zijn vorm krijgen.

Hoe dan ook dient er iemand het initiatief te nemen en dezelfde of een ander de vaart erin blijven houden. Blijf elkaar op de hoogte houden. Wat ook gezegt moet zijn, is dat door deze opzet te kiezen (soms te) vrij blijvend is en dat mensen nog op het laatst afhaken. Maar! de reis is in kosten niet te vergelijken met een georganiseerde reis. De meeste kosten zitten in de brandstofkosten.

 

Een walkie-talkie is handig ding

Neem voldoende rustdagen in acht

Rij met met niet meer dan 3 campers achter elkaar. 4 is echt te veel. Of spreek af waar je de avond elkaar treft. Rij je achter iemand aan, geef dan geen commentaar dat jouw naviatie iets anders aangeeft. Wat je ook doet (in dit geval) follow the leader!

Als er een reisboek gemaakt wordt, dit is een leidraad.

 

Arie

 

Log in om te reageren.