Bezig met laden

campercontact app

2189 keer bekeken
  • Delen

Sinds de update van de campercontact app (mei 2014) is de 'compacte''  offlinekaart (120mb) vervangen door uitgebreide offline kaart. Die vragen echter voor een deel van west Europa al meer dan 1000mb aan opslag. BeNeLu vraagt alleen al 332mb.

Op het merendeel van de smartphones is onvoldoende ruimte om deze kaarten te plaatsen. De app heeft namelijk geen mogelijkheid om deze kaarten op een SDcard te plaatsen.

Verzoek: pas de app aan zodat er keuze is tussen de compacte kaart en de uitgebreide kaarten per land en maak het mogelijk om de kaarten op een SDcard te zetten.

Ik was tevreden met de 'oude' app met de globale kaart en locatie aanduiding van de camperplaats of camping. Kan deze versie in afwachting van de gevraagde aanpassing opnieuw ter beschikking gesteld worden?


De keuze van het implementeren van de nieuwe kaarten is genomen door de vele binnenkomende verzoeken van gebuikers over het verder inzoomen op de offline kaart. Het was helaas niet mogelijk om 1 Europa kaart te behouden ivm de grootte. Elke stap inzoomen betekende een verdubbeling van het aantal mb's. De deelkaarten zoals ze nu worden aangeboden was hiervoor de oplossing. Ze zijn per stuk soms meer mb's dan de oude, maar daardoor kan er nagenoeg op straatniveau worden ingezoomd. Kaarten kunnen ook weer verwijderd worden (rode kruisje). We zijn aan het onderzoeken hoe de kaarten op de SD kaart te zetten bij Android toestellen.

Is het mogelijk om -in afwachting van de sdcard oplossing- de oude app weer ter beschikking te stellen met de 120mb compacte kaart. Zodat ik de app op mijn smartphone weer offline kan gebruiken. Zo ja, stuur mij dan de link zodat ik deze kan downloaden en installeren.

 

Tip: inden de kaarten op de sdcard kunnen is dit misschien ook de oplossing om 120MB aan foto's op de sdcard te plaatsen.

Zie voor een voorbeeld plaatsen op sdcard de app map.me voorheen MapWithMe

Geachte forum leden,

Vraag, ik heb door een zeer slechte cq defecte internet verbinding de Campercontacct app te vaak proberen te installeren.

(op verschilende tablets)

Indien ik nu probeer de app vrij te schakelen krijg ik het volgende probleem.

Bij het vrijgeven van de volledige versie krijg ik de volgende fout melding: Deze lidmaatschapsgegevens zijn te vaak gebruikt voor het vrijschakelen van de volledige versie. Het probleen met de storing is inmiddels verholpen. Wie kan mij verder helpen, wil zograag de volledige versie gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Frank

@Johan van Sunten: De oude versie is helaas niet meer te verkrijgen. Dit proces verloopt via de App Stores en wij kunnen niet twee verschillende versies aanbieden. Onze app-bouwer is aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het opslaan op de SD-kaart. Zodra daar meer over bekend is laten wij dat weten. 

@F van de Port: Inmiddels heeft u de app weer kunnen vrijschakelen. 

Ook ik ondervind heel veel hinder met de beperkte opslag.

Mijn hinder bestaat uit eruit dat er een bestand genaamd <zonder titel>,<zonder titel> (ja, zo staat het er echt) aan het downloaden blijft.

Hoe kan ik dit uitschakelen? De telefoon uitzetten en batterij verwijderen helpt hier niet tegen.

 

NB:

Ik heb de oplossing gevonden in het verwijderen van downloadbeheer (bij mij gevonden onder aktieve app's), daarna de telefoon uit en weer aangezet. Hierdoor wordt download beheer weer aktief.

Log in om te reageren.