Bezig met laden

Gebruik watertanks

1176 keer bekeken
  • Delen

Onze zelfgebouwde kamper is gebruiksklaar.

Wie heeft duidelijke antwoorden op de volgende vragen:

  1. Wat kan ik het beste toevoegen aan de schoonwatertank als ik die vul?
  2. Hoe maak ik de vuilwatertank weer schoon nadat ik die heb laten leeglopen op de juiste plek?
  3. Hoe behandel ik de vulling van het chemisch toilet als ik de afvalwater tank klaarmaak voor gebruik? 

Beste Cees.

Er zijn zat middeltjes tekoop maar deze zijn over het algemeen gemiesch en daar ben ik zelf niet voor.

Ik reinig mijn schoonwastentank met steradent tabletten maar deze zijn Bio het merk is Corega tabs en heb ik in Duitsland gekocht.

Ik gebruik altijd mijn eige slang die ik doorspoel voor gebruik.

Het water uit mijn drinkwater tank spoel ik Viva de kranen naar de vuilwatertank leidingen gespoeld kranen gespoeld en geen gemie die achter blij

Wat bedoel je met je vulling van je toilet ? Ik heb hier het SOC systeem op late zetten ik gebruik apsolut geen toevoeging.

We Campersen nu z’on 28 jaar en zijn nog geen dag ziek geworden van mijn drinkwater als het er te lang inzit verves ik het helemaal.

Warme groet en God’s zegen op je camperreisen 👍🏼😎R

 

1. uit een test van de ANWB blijkt dat Hadex (een chloormiddel) het enige middeltje is wat doet wat het doen moet; een paar druppels is genoeg;

2. de grijswatertank hoeft niet elke keer schoongemaakt; indien gewenst: even zoeken in een winkel met camperbenodigdheden;

3. die vraag is me niet duidelijk; als het om middeltje gaat voor in de wc-cassette: ook even zoeken in een winkel met camperbenodigdheden; als het gaat om "Waar leeg ik de wc-cassette?", dan: op de daartoe bestemde plek op de camperplaats/camping; eenmaal thuis kan het in het gewone toilet.

1: niets, eens in het half jaar met citroenzuur schoonmaken. Een kg van dat spul kost 5 euro. Met warm(er) water gaat het nog beter. Dop van de tank af draaien en met je hand in het water wapperen. lekker plonzen. Dan door/schoon spoelen met schoon water. Als je de vermenging erg sterk maakt en er blijft wat van dat zuur achter, proef je het. Echter het kan geen kwaad. Ook goed om thuis het koffiezet apparaat mee schoon te maken.

 

2: met punt 1 het doorgespoelde water een stuk rijden en dan legen. Als het onderweg gaat stinken, komt dat door de sifonnetjes door de luchtdruk binnen het water weggedrukt heeft en er nu de luchtjes uit de tank binnen komen. Je kan die zeefjes in het gat duwen, dan is dat verholpen. Beetje water in het sifonnetje gieten bij aankomst. Zo vaak komt dat niet voor overigens.

 

3: niet, leeg houden. Bij in gebruik nemen als gewoonlijk gebruikelijk. In het begin gebruikte ik halve vaatwasblokjes. Daar sloeg de bodem een beetje wit van uit en zelfs oude resten gingen er ook van weg. Echter ik gebruik het niet meer omdat de fecalieen toch behoorlijk stonken. Ik gebruik nu dat blauwe spul, vanwege de stank. In de winter periode zet ik de klep van de tank half open. Het heeft in al die jaren 's winters nog nooit vies geroken toen ik de camper instapte.

Log in om te reageren.