Bezig met laden

Ervaringen en tips Xsarius Snipe 2 welkom a.u.b.

4374 keer bekeken
  • Delen

Beste camperaars,

Ik heb nu twee jaar een Xsarius Snipe 2 op de camper en ben hierover wisselend tevreden. Graag deel ik met U mede-ervaringen en wellicht zijn er ook mensen met goede tips om het gebruik te bevorderen c.q. te verbeteren.

Dus relevante info is welkom!  Wie weet hebben meerdere mensen daar wat aan. Suggesties van "weg dat ding" en "dat is helemaal niks"" hoef ik niet, want hij zit inmiddels op mijn dak geplakt en ik haal hem er toch niet meer af.

Maar zoals ik schreef, wisselende tevredenheid: De installatie geeft een prima beeld, erg scherp en daar is niks op aan te merken op de Astra 3. In het begin zat ik te modderen met het oprichten van de schotel. Hij kwam niet omhoog. Ik heb gemerkt, dat dit eenvoudig op te lossen is. Men drukt de klok op "power" en de GPS gaat aan het zoeken. Nadat het GPS lampje uitgeknipperd is, nog ongeveer 5 minuten wachten en dan op de "on" knop drukken op de klok. Dan gaat de vlakschotel omhoog. Kortom, neem wat tijd, want alle data moet door het dunne snoertje van de klok naar de vlakschotel en kennelijk gaat dat niet zo snel.

Wat tijd nemen werkt tot op dit moment erg positief. Het is een aandachtspuntje..

Op diverse campings hebben wij overdag een signaalsterkte van ca 80 procent en alle zenders op Astra 3 komen goed binnen. Echter later op de avond (en dat is meermalen gebeurd) waren wij opeens SBS6 en Nederland 2 kwijt, heel vreemd. Ik zag dat de signaalsterkte teruggelopen was naar va 51/52 kennelijk tekort voor deze zenders. Zou het aan de fine-tuning kunnen liggen? Heeft iemand hier ervaring mee? 

Ik heb via een usb stick geprobeerd de installatie te updaten..Ik heb de file van selfsat.com in de root geplaatst, maar de klok blijft aangeven: USB unconnected. Fat 32 eerder geformateerd.. vreemd. Waar zou dat aan liggen? Ik kom er nog niet uit maar ik blijf doorzoeken. 

Toch meestal tevreden over de set..ook in de Franse Alpen bij de Alphe 'd Huez, doet hij het prima. Ik heb de indruk dat wel snel kracht verliest bij een dicht en donker wolkendek en bij regen.. Wat zijn Uw ervaringen?  Wilt U dat svp aangeven, want dat lijkt mij zeer interessant voor ons allen. vr groet en succes


Ik ben ook in het het bezit van een Xarius Snipe 2vlak schotel. In mei 2016 gekocht. Was de beste mobile oplossing van dat moment volgens de specialist. Idd. snelle en gemakkelijke werking. Tot aan het einde van het seizoen. Dit jaar weer in gebruik ( na stalling periode) Een paar keer goed maar als snel worden Satelieten wel gevonden ( er is ook beeld) maar de schotel gaat steeds door met zoeken.  Software update gedaan van zowel tuner als  Snipe 2. Geen verbetering. Gehele vakantie in binnen en buitenland (luxemburg, Oostenrijk en Slovenie) nauwelijks kunnen gebruiken. Omdat we de Camper hebben iingeruild had ik een nieuwe montage plaat nodig. Bij het afhalen toch ook even het probleem gedeeld met de medewerker van de specialist. Die wist te vertellen dat dit standaard na een halfjaar voorkomt. De snipe is niet geschikt voor opbouw op dak van camper of caravan. Door de trillingen komt er teveel speling op het mechaniek en faalt het apparaat. Bovendien gaat er water in de schotel zitten wat ook de nodige problemen veroorzaakt. Kortom een ernstige afrader. Reparatie heeft geen zin.  Nu weet ik even niet wat te doen. Het apparaat 1,5 jaar geleden aangeschaft ( met 3 jaar garantie)  maar wat moet je hier nu mee als het niet op te lossen is. Kun je eisen dat de verkoper het apparaat terug neemt en eventueel een ander apparaat aanbied?   Volgens mij kan ik aanspraak maken op kosterloze reparatie maar wat als de specialisten al zeggen dat het niet oplosbaar is? 

Zijn er " lotgenoten "  mbt de Snipe 2 problematiek?

Dank voor de reactie Rienk!

Als eerste wil ik graag opmerken, dat ik mij vaker verbaas over de verschillende reactie van de z.g. specialisten. De een zegt dat het een prima apparaat is en de ander vind het maar niks. Ik ben zelf ook een techneut en ik heb mijn al jaren geleden afgeleerd om mij teveel aan te trekken van deze totaal verschillende reacties. Ik neem ze wel serieus en doe onderzoek, maar mijn eigen waarneming is minstens even belangrijk.

De opmerkingen van "niet geschikt voor het dak"en "er gaat water inzitten", stel ik vraagtekens bij. Ik heb veel op de digitale snelweg gelezen en dit euvel (de vergrendeling met name) werd vooral genoemd bij de oudere versies. Mogelijk bedoelde die meneer deze series, want het is b.v. bekend dat de Snipe 2 een betere vergrendeling heeft. Ik heb op vreselijke wegen gereden in Belgie en Frankrijk, vreselijk gerammeld en verschrikkelijke stortbuien gehad, maar de Snipe bleef later normaal paraat.

Dit weekend in Hoenderloo deed hij het perfect. Het was mooi weer, weinig wolkendek en alle zenders, ook SBS 6 en Ned 2 bleven het prima doen. Hij richtte zich snel op (even wachten na het aanzetten van de klok, ca 5 minuten en dan op "on" gedrukt) en vond de satelliet Astra 3vrij snel.

Ik heb wel de ervaring dat bij erg bewolkt weer en regen het beeld weg wil vallen, hinderlijke blokjes, en soms helemaal weg.

Wat zal de Snipe 2 doen met de Eutelsat 9B van Joyne? Daar ben ik het meest nieuwsgierig naar. Men zegt dat deze satelliet sterker is, waardoor de uitval mogelijk minder wordt of verdwijnt onder slechte weersomstandigheden.

Zijn er mensen van de NKC die aub hier iets over willen zeggen door hun ervaring te delen van deze combinatie? (Joyne en Snipe2)

p.s. de grondplaten zijn ook via Ebay.de gemakkelijk te verkrijgen. Vanmorgen gluurde ik even en ik zag er een aardig aantal, van 74,49 en 66 euro per stuk.

Ik heb al ruim 6 jaar een Snipe, oude versie. Ik gebruik hem los bij de camper. Te vaak had ik geen ontvangst op plaatsen toen hij nog vast op het dak zat.
Een week geleden heb ik besloten over te stappen op Joyne ivm de lagere kosten.
Samen met een dealer geinstalleerd, helaas daar niet voldoende getest. Eenmaal thuis werkte het maar half. Joyne zendt uit op twee frequenties, een horizontaal en een verticaal. De verticale frequentie geeft geen ontvangst op de Snipe. Gebeld met de importeur die dit bevestigt. Probleem bekend bij Joyne. Er is nog geen oplossing.
Ontvangst op de horizontale frequentie was prima en werkt uitstekend, maar dan heb je maar de helft van de zenders.
Hopelijk is er snel een oplossing.

Zijn er meer mensen met deze ervaring?

Helaas klopt het dat de Snipe niet aan te raden is in combinatie met Joyne om die reden. Andere mensen met dezelfde schotel zullen over het algemeen dus inderdaad ook die ervaring hebben.

Dank U voor deze relevante info Tonlee en Arob. Daar kun je tenminste iets mee en het geeft licht in de duisternis van de digitale satelliet-schotel

wereld.

Dus even op de plaats rust voor het eventuele overstappen naar Joyne, voor de(ze) Snipe bezitter.

Hopenlijk houdt men ons op de hoogte en als ik Joyne was, zou ik hier een publicatie aan wijden..als deze "kinderziekte" (?) is opgelost.

Het is nogal wat, je stapt over en...weer een teleurstelling..hij doet het maar op de helft van de zenders..

Ik vind het altijd vervelend als iets niet werkt..dat zal herkenbaar zijn denk ik. Camperaars zijn serieuze mensen ha,ha..

We wachten het verder af...verdere reacties van de Snipers zijn meer dan welkom.

Laat U horen aub..erg zinvol!

Snipe & Joyne

Hieronder de corespondentie die ik met Joyne voer:

From: Peter
Sent: Monday, February 5, 2018 11:14 PM
To: Joyne - Info
Subject: Re: Joyne service
 

Geachte heer,

dank voor uw snelle reactie.

 

Jammer dat u (weer) niet inhoudelijk ingaat op de essentie van de problemen die ik (en anderen) ondervind met de Snipe!

 

U schrijft "mindere ontvangst" maar zo zou ik het niet willen noemen.

De problemen met de gecodeerde Joyne kanalen ontstaan alleen als er water (regen, dauw) op het antennenblad komt.

Verder is de ontvangst, in ieder geval hier (10 km ten zuiden van Benidorm), werkelijk fenomenaal! Dit probleem is een geheel nieuw fenomeen, omdat ik (en Astrasat) in de 5 jaren dat ik de Snipe gebruik hier nog nooit last van heb gehad! Dat heb ik overigens hieronder al nauwkeurig beschreven!

Dus er moet iets met uw manier van uitzenden of codering van de gecodeerde kanalen anders zijn dan voor de Eutelsat 9 vrije kanalen en alle zenders van Astra 1 en 3...

De hamvraag is dus wat is er 'anders' aan  uw TV-signaal en waarom? 

Niet onbelangrijk, had u dit probleem, door de afwijkende wijze van het signaal/codering kunnen voorzien en dus gebruikers van dit soort platte antennes hiervoor kunnen waarschuwen?

De techneuten van Joyne en/of Eutesat moeten toch een concreet antwoord op deze vraag kunnen geven, of zelfs een oplossing kunnen bedenken?

 

Astrasat kan kennelijk geen oplossing bedenken/bieden, mede omdat dit 'water' probleem met de Snipe nóóit eerder is voorgekomen...

 

Een persoonlijk gesprek bij De Vossenhoek zit er voorlopig niet in. Wij overwinteren in Spanje en vertrekken hier pas op 1 april en verwachten op 4 april thuis te zijn. Daarna moeten we dat even verder bezien.

 

Is er een kans dat dit Flatsat probleem op korte termijn wordt opgelost, want zoals u zelf al schrijft, ik ben niet de enige met een dergelijk probleem. 

Het lijkt er dus zeer sterk op dat u alle Flatsat gebruikers (Snipe, SXarius, Selfsat, etc.) niet  als klant bedienen en dus daardoor een belangrijk deel van de markt mist.   

 

Ook vind ik het jammer dat de FTA zender BVN niet in de lijst beschikbaar is, dan zou ik eventueel daar naar uit kunnen wijken als water de ontvangst van de gecodeerde kanalen verhindert... 

 
Vriendelijke groeten,
Peter
 

From: Joyne - Info <info@joyne.nl>
Sent: Monday, February 5, 2018 9:04 PM
To: Peter
Subject: RE: Joyne service
 

Geachte heer Frijters,

 

Het is vervelend om te vernemen van u dat u onze service en uitzendkwaliteit niet naar behoren vindt werken. Wij betreuren het ook dat wij u niet van een goed advies kunnen voorzien in het gebruik van de SNIPE.

Wij pretenderen onafhankelijk te zijn en gaan daarom dus niet zeggen dat het aan de hardware ligt waarom u een mindere ontvangst heeft de SNIPE schotel.

 

Inmiddels ontvangen wij meerdere klachten omtrent de SNIPE en gaan hier vanaf nu transparanter in communiceren.

 

Ik zou u graag in een persoonlijk gesprek bij de Vossenhoek uit willen leggen omtrent de mogelijkheden van JOYNE ook wanneer u besluit om een nieuwe schotel aan te schaffen.

 

Of wij zaken nu niet goed servicen in de ogen van de klant, wij zullen altijd proberen de passende oplossing te vinden samen met u.

 

Ik zal even overleggen met Geert Boemaars van de Vossenhok wanneer dit gesprek zou kunnen plaatsvinden.

 

 

Met vriendelijke groet,

With kind regards,

 

Sales & Marketing Manager

 

logo_80x18

 

www.joyne.nl

 
www.joyne.nl
Bent u klaar voor een buitengewoon goed tv-aanbod &nbsp; voor thuis, op de camping of uw 2e huis? JOYNE, Gewoon Doen!

Beste Snipe2 gebruikers

Ook ik heb wel eens last van een beeld met blokvorming bij slecht weer.

Ik sta op het punt om een abonnement bij Joyne te nemen van wegen een beter signaal  maar als ik de reacties lees dan kan ik beter even wachten.

 Sinds begin 2017 een Snipe2 op mijn camper geplaatst het lampje van de gps blijf altijd knipperen ook als een satelliet is ontvangen. 

Heb nu een Sab titan hd ontvanger maar die kan ik niet meer gebruiken van wegen het ontbreken van een CI slot.

Wat zijn de kosten om met de Snipe2 Joyne te ontvangen?

Groet Aad Zeelenberg 

 

 

Goede dag , ik heb een laten monteren laatste week en werkt perfect, wat hierboven staat beschreven klopt volgens mij dealer de nieuwe snipe is verbeterd met een klem voor de home positie , tevens is de krans verbeterd  mvrgr Leon 

Helaas pindakaas.

Ben nu 2 weken in Zweden en heb dus, ondanks de toezegging; "de combi werkt in heel Europa", voordat ik vorig jaar september tot de aanschaf van een Snipe2 met Joyne abonnement overging, 0,0 (nulkommanul) ontvangst van Nederlandse zenders via Eutelsat 9B! Zonde van het geld. Even gemaild met de dealer; ben nu in Zweden en vraag me af of het klopt dat ik hier met mijn Snipe 2 en Joyne module geen ontvangst heb. Hij vindt wel Eutelsat 9 maar ik krijg hem vervolgens niet geconfigureerd zodat hij zenders weergeeft (ook niet kanaal 49).
Kreeg als antwoord: het kan kloppen, de Snipe is klein en reageert beter op de horizontale ....'s dan op de verticale ....'s, misschien zit u net iets te ver weg.
Als reactie heb ik het volgende terug laten weten; dank, maar ik snap er niets van. "Transponder"??? Ik heb de benodigde sateliet op mijn controler (sat found) en wil niets meer dan ned1, 2 of iets dergelijks. Volgens mijn account (via internet geactiveerd en nu dus nu actief) zou Joyne me moeten ondersteunen bij het ontvangen van de Nederlandse zenders.

Kreeg helaas slechts hetzelfde antwoord dus daar kan ik niets mee. Inmiddels kijk ik naar het WK-voetbal via Duitse zelders die ik gratis via Astra 1 kan ontvangen, maar ja; het blijven Duitsers en dus niet sprankelend want ze liggen er zelf uit!

Groet vanuit een overigens prachtig en superzonnig (Zuid)Zweden,

Nard

 

Helaas pindakaas.

Ben nu 2 weken in Zweden en heb dus, ondanks de toezegging; "de combi werkt in heel Europa", voordat ik vorig jaar september tot de aanschaf van een Snipe2 met Joyne abonnement overging, 0,0 (nulkommanul) ontvangst van Nederlandse zenders via Eutelsat 9B! Zonde van het geld. Even gemaild met de dealer; ben nu in Zweden en vraag me af of het klopt dat ik hier met mijn Snipe 2 en Joyne module geen ontvangst heb. Hij vindt wel Eutelsat 9 maar ik krijg hem vervolgens niet geconfigureerd zodat hij zenders weergeeft (ook niet kanaal 49).
Kreeg als antwoord: het kan kloppen, de Snipe is klein en reageert beter op de horizontale ....'s dan op de verticale ....'s, misschien zit u net iets te ver weg.
Als reactie heb ik het volgende terug laten weten; dank, maar ik snap er niets van. "Transponder"??? Ik heb de benodigde sateliet op mijn controler (sat found) en wil niets meer dan ned1, 2 of iets dergelijks. Volgens mijn account (via internet geactiveerd en nu dus nu actief) zou Joyne me moeten ondersteunen bij het ontvangen van de Nederlandse zenders.

Kreeg helaas slechts hetzelfde antwoord dus daar kan ik niets mee. Inmiddels kijk ik naar het WK-voetbal via Duitse zelders die ik gratis via Astra 1 kan ontvangen, maar ja; het blijven Duitsers en dus niet sprankelend want ze liggen er zelf uit!

Groet vanuit een overigens prachtig en superzonnig (Zuid)Zweden,

Nard

 

Log in om te reageren.