Bezig met laden

doorspoelen toilet1

451 keer bekeken
  • Delen

Best allemaal,

In mijn LMC camper Explorer Comfort Line van 2014, spoelt het toilet door als ik één van de waterkranen openzet. Wie kan mij zeggen waar dat aan ligt?

alvast mijn dank!

Geert


Beste Geert,

Zit er een dommelpomp in de tank?

Als dat zo is dan gaat bij het openen van een (andere) kraan het pompje draaien en als het klepje naar de WC niet gesloten is komt er water naar de WC.

Dus het zou kunnen zijn dat dat klepje open blijft of lekt.

 

Zoeken.

Met vriendelijke groet,

Goede dag 

Ik heb hier ook last van gehad heb toen de klep met azijn gespoeld en daarna was het probleem weg 

Ik heb dus wel de klep er uit gehaald dit is niet altijd even gemakkelijk maar als je er niet bij kan dan pomp je wat ontkalkings water via de toilet en lat hem even staan een uur of 4 .

Daarna spoelen met schon wateren klaar is Geert 

Succes warme groet en God’s zegen op je tochten 🚍

In de wc kom zit een electrisch bediende klep. Als je op de 'blauwe' knop drukt voor het doorspoelen gaat deze open. Bij jou is door kalk aanslag de klep vast gaan zitten. Zodoende gaat bij het openen van een andere kraan hier water lopen. Pas op dat je het nu bijhoudt, want je zal de eerste niet zijn dat zo zijn wc tank vult. Als je het goed wil doen, zal je wc kom moeten demonteren en ook de genoemde klep. Dan in verwarmd water met flink wat citroen zuur erin, ontkalken. Niet de solenoide in het water houden van de klep. Het is een rot klus, maar de jaren erna heb je er plezier van en ook de waterstraal uit de nozzle in de wc kom brengt dan ook beduidend meer water in.

Arie

Log in om te reageren.