Bezig met laden

Accu onderhouden met zonnepaneel

408 keer bekeken
  • Delen

Wij zijn in het bezit van een camperbus MB Viano.

Deze wordt in de winter, zo'n 3/4 maanden niet gebruikt.

Na deze periode is de accu leeg. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat er niets "aan staat".

Hij staat in een garage.(zonder elektriciteit).

Nu kwam ik deze druppellader op zonne-energie tegen:

https://www.internet-automotive.com/193857-carpoint-acculader-zonnepaneel-12-volt-zwart/?gclid=EAIaIQobChMI9OKt4KbB2QIVzLftCh0MTAZUEAQYAyABEgIfQPD_BwE

Heeft iemand daar ervaring mee.

Werkt dat uberhaupt, om dat via de sigarettenaansluiting te doen?

Is een Laadstroom van 138 mA wel voldoende?

Graag jullie reacties.

Hans

 

 


Hans een lege accu beteken gelijk ook schade aan de accu hij gaat sulfateren , je zou ook kunnen zeggen in wendig roesten . Ik neem aan dat het alleen om de start accu gaat en zo ja koop dan gwoon een druppellaar de de accu op peil houd . Want die zonnepaneel geeft 12 volt en je moet voor een druppel laad spanning c.a 13,8 volt hebben ., ik ga er van uit dat er niet stroom 230 v ac in de buurt is .

U zegt  er staat niets aan en dat kan wel kloppen maar er zit ook elektronica in de auto en deze vragen een gering stroom voor het geheugen en dat kan ook de radio zijn evt inc navigatie . Alternatief is accu goed doorladen of vernieuwen en dan de massa klem los halen , maar dan moet u nog steed de accu min om 1 a 2 maaden even na laden .

 Deze reactie is het juiste antwoord

Ja, aansluiten via sigarettenaansluiting kan prima. Nee, met dit paneeltje lukt dat niet. Weggegooid geld. Voor onderhoud is toch minimaal een 50W zonnepannel nodig en een regelaar en veel directe zonneschijn op het paneel. Maar bi bewolkt weer is de opbrengst bijna nul. En in de wintermaanden met kort daglicht en vaak weinig zonneschijn is de opbrengst verwaarloosbaar .Makkelijker is het loskoppelen van de accu. 

 

 

 

 

Supreme, bedankt voor je reactie

Nugget1 bedankt voor je reactie. Ik koppel hem wel los

Hans dan moet je hem wel eerst goed door / opladen . Wat betreft via de aanstekerplug kan niet bij iedere camper er zijn er die gaan via het contact en dan moet deze aan staan blijven .

Log in om te reageren.