Bezig met laden

Ford transit 2.2 TDCI voorkomen van motor schade.

38094 keer bekeken
  • Delen

Ook ik ben in het bezit van een Ford Transit 2.2 TDCI,bij mijn camper was geen overschrijving van de software nodig aldus de Ford dealer,dat zien ze aan het VIN nr. en het bouwjaar.Om problemen te voorkomen ben ik naar Diesel service bedrijf Stokking in Gouda gegaan daar hebben ze op de testbank de verstuivers getest.1 verstuiver vertoonde een dusdanige afwijking zodat deze vervangen is om mogelijke schade aan de motor te voorkomen.Ik raad een ieder aan die deze motor bezit om het zelfde te laten doen om erger problemen te voor komen.J.Blom Nunspeet.


Wat kost deze test?

Dan moet u contact opnemen met Dieselservice Stokking BV Oud eBrugweg 6 Gouda. Tel.0182 513422
 Deze reactie is het juiste antwoord

Ik ben ook een van de mensen die een nieuwe motor heeft moeten plaatsen omdat na problemen met de injektoren de motor in elkaar is gedraaid.

bovenkant zuiger ingezakt. nat testen van de injectoren bleken ze allemaal slecht te zijn en een kapot.

Ik wil nu namen gaan verzamelen van mensen die ook een nieuwe motor hebben moeten plaatsen.

neemt u aub cotact op met Dennes Kaptein  info@camperverhuurzeeland.nl  met een grote groep maak je meer kans op een vergoeding bij Ford Nederland

Zoals u gelezen hebt is er bij mijn camper 1 verstuiver vervangen,dat is preventief gebeurd de motor liep goed maar toch heb ik de verstuivers laten testen.

Ik wil een ieder met een dergelijke motor adviseren hou de boel goed in de gaten,controleer regelmatig het oliepeil een te hoog oliepeil kan er op duiden dat er brandstof bij de olie komt,een te laag oliepeil kan ook duiden op slechte zuigers.Luister goed naar vreemde geluiden van de motor.Laat op tijd het brandstof filter vervangen en tank premium de wat duurdere brandstof voor diesels.Dat zegt niet alleen Ford maar ook de diesel specialisten waar ik geweest ben.

Ik hoop dat een ieder hier zijn voordeel mee kan doen,J.Blom

 

Nog nooit problemen gehad

Ik ben ook in bezit van een (goed lopende) Ford 2.2 DCI en deze heeft 21500 km gelopen en is van 2010. Na alle berichtgevingen in de media over de Ford motoren heb ik bericht aan Ford Nederland gestuurd betreffende mogelijk 2 motormankementen met als antwoord: Uw brief hebben wij aandachtig gelezen en wij hebben alle begrip voor uw opmerkingen en uw ongerustheid. In de artikelen wordt gesproken over twee los van elkaar staande technische kwesties:

·         Een aantal klanten heeft zich gemeld met problemen welke zijn ontstaan aan de verstuivers. Als gevolg hiervan is er motorschade ontstaan.

·         De heer G. Herrmann van Ford Europa heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan een software update voor de PCM.

 

Verder het advies van Ford om verstuivers te laten controleren en update software. Besloten om beide preventief te laten uitvoeren met de gedachte; camper is nu net 6 jaar oud en heeft maar 21500 km gelopen dus er zal weinig aan de hand zijn. Dus NIET, vandaag te horen gekregen dat 3  van de 4 verstuivers "kapot" zijn / afwijkingen vertonen en vervangen moeten worden, totaal zal dit rond de €1500,= gaan kosten, dus een flinke tegenvaller. Ik weet niet of het impact zal hebben maar ik ga sowieso Ford Nederland hiervoor aansprakelijk stellen; Van een camper van 2010 met 21500 km zou je deze problemen niet mogen verwachten. Mijn advies, laat preventief je verstuivers testen / controleren. Ik heb / laat het het één en ander uitvoeren door Liba Campers en ben hier heel tevreden over. Heeft iemand al meer ervaring met aansprakelijk stellen Ford Nederland, laat het me dan weten.

Ook ik ben in het bezit van deze Fordmotor TDCi  in april 2009 op kenteken gezet met 44000 op de teller.

Naar aanleiding van het laaste artikel in de NKC van februari , het advies opgevolgd om de verstuivers te laten controleren.

Bij het testen bleek dat ze alle vier waren aangetast en worden nu vervangen door gereviseerde.

Ook mijn advies, laat preventief je verstuivers testen / controleren om erger te voorkomen !!

Met vriendelijke groet,Kees Boersma.

Er is nu een update voor de transit gereed.Vraag hem aan bij Ford Nederland die moeten hem vrij geven zodat je hem bij een officiële Ford dealer kan laten installeren. Bij mij is het reeds gebeurd en de motor draait soepeler en trekt ook beter op vanuit stilstand.Gr.J.Blom.

nav opmerkingen en vragen over verstuivers;

Wij testen in ons bedrijf verstuivers op een Bosch testbank. Wij zien dagelijks veel problemen met verstuivers door achterstallig onderhoud zoals het te laat vervangen van het brandstoffilter. Voorts is het raadzaam om diesel van premium kwaliteit te tanken ipv bij de goedkoopste pomp.

Een aantal storingen aan de verstuivers dan wel het gehele brandstofsysteem wordt dmv waarschuwingslampje van het motormanagement weer gegeven,

Echter verstuivers die redelijk afwijken maar geen acute storing vertonen kunnen op langere termijn wel voor problemen zorgen.

Niet alle garagebedrijven hebben voldoende kennis om dieselstoringen op de juiste wijze te diagnostiseren.

Mocht je specifieke diesel vragen hebben dan kun je altijd ff een mail sturen naar techniek@lantinga.nl.

Ook kun je via www.buchli.nl kijken welke dieseldienst bij je in de buurt zit.

met vriendelijke groet Roelof Lantinga

Door de berichtgeving over de motorproblemen met een aantal motoren van Ford heb ik intensief contact gehad met Ford Nederland en een aantal technische mensen die terzake kundig zijn. Zelf heb ik een autotecnische achtergrond dus ben geen leek op dit gebied. Ford heeft in de media wat ongelukkige uitspraken gedaan over motorupdates die het verstuiverprobleem zouden oplossen of voorkomen. Dat kan natuurlijk helemaal niet, de gedachte was om de druk te verlagen als door het verstoppen van de verstuiver de brandstof door minder gaatjes zou komen en daardoor de druk zou verhogen. (Dit noemen ze in vaktaal een pisser) de oorzaak van het verstoppen van de verstuiver komt mogelijk door alg en vocht in de brandstoftank. Doordat Campers in de regel s'winters in de stalling staan kan er in de tank vocht en alggroei ontstaan. Om dit te voorkomen moet de tank helemaal afgevuld zijn als de camper voor langere tijd weggezet wordt. Vervang jaarlijks het brandstoffilter en dan kan je weinig gebeuren. Testen van verstuivers is een momentopname en geven schijnzekerheid. Natuurlijk zijn er altijd "specialisten" die daar grof geld aan willen verdienen en u dus gewoon geld uit de zak kloppen. Theoretisch kan het zijn dat uw verstuivers als goed worden beoordeeld en een week later toch uw motor in de soep loopt. 

Veel geïmporteerde Campers hebben vaak een niet achterhaalbaar verleden. U treft zelden een onderhoudshistorie aan en vaak zal de km stand niet aantoonbaar kloppen. Vaak hebben deze Campers een zwaar leven als huurcamper achter de rug en zal Ford daar nooit enige vorm van garantie op geven. Klopt alles en kunt u aantonen dat de camper jaarlijks onderhoud heeft gehad en de km stand aantoonbaar is zal Ford uw claim serieus bekijken. De bewuste motormanagment update heeft overigens niets met de verstuivers te maken. De update moet de camper soepeler laten optrekken. Zelf heb ik hier noot problemen mee gehad maar laat het toch door de dealer uitvoeren. 

 

 

 

 

Log in om te reageren.