Bezig met laden

CEE stroom snoer

477 keer bekeken
  • Delen

Hoi allemaal,

Als (redelijk) nieuwe camperaar heb ik twee vragen omtrent het CEE elektriciteits snoer.

Ons snoer kent vele draaiingen en laat zich daardoor moeilijk uit- en oprollen, Enig idee hoe dat komt en hoe te voorkomen?

De andere vraag is over een nieuwe kabel. Je vindt ze met 3x1,5 en 3x 2.5 mm dikte. Ongetwijfeld heeft het alles te maken met het (maximale) amperage/wattage. Maar ik las op een website van een leverencier dat 3x1,5mm verboden zou zijn in Duitsland. Wie weet daar meer over?

 

Bedankt voor de reacties alvast,

Kees


Ten eerste,  het oprollen van een lang snoer doe ik het liefst zo , leg het snoer lang uit en steek hem zo op als in het filmpje het laat zien , kijk ook naar de draaing van zijn hand , gaat het op steken weer wat moeilijk draai dan wat nog moet even in de ronte , zo dat het opsteken makkelijk verloop en geen tegen draaing onder vind .

Ten tweede , al zou in duitsland het wel toegestaan zijn neem even goed 2,5 mm want bij een redelijke lengte moet u ook rekening houden i.v.b de weerstand per lengte .

Ten derde , gebruik een rubber snoer deze blijft redelijk soepel bij kouder weer , en steekt beter op . 

groet

Koop een 2,5 mm2 kabelhaspel. minste verliezen. soms moet je wel 25 meter of meer gebruiken om aan te koppelen. 1,5 mm2 is echt te weinig. bij gebruik altijd de haspel geheel afrollen!! ander gaat het als spoel werken.

 

Log in om te reageren.