Bezig met laden

Schoorsteen walmt meer koelkast1

438 keer bekeken
  • Delen

heb brander gereinigd van Dometic koelkast; maar walmt nu meer en ruikt heftiger. e.e.a. is 10 jaar oud.

Zie tevens dat er een aanvullend schoorsteentje te koop is om gassen naar buiten te geleiden met aangepast rooster; is dit aan te raden? of is er een andere oorzaak?

Met vriendelijke groet,

Jan


Waarschijnlijk heb je de uitlaat van de koelkast vol roet zitten.Dit komt vaker voor als er LPG getankt wordt.Door deze uitlaat met lucht van een compressor door te blazen verwijder je het roet en zal het waarschijnlijk over zijn.

 Deze reactie is het juiste antwoord

Heb top van schoorsteen kunnen verwijderen en wervel strip verwijderd. daarna met raggertje schoorsteen geveegd. kwam erg veel roet uit. allereerst brandertje verwijderd alvorens te vegen. Zal voortaan bij mijn winter onderhoud preventief uitvoeren. zou het plaatsen van een gas filter in de leiding nog soulaas bieden tegen een "vuile" verbranding? heb namelijk ook roetvorming op de pannendragers

Met vriendelijke groet,

Jan

 

Mijn ervaring met lpg is dat als er meer butaan int gas zit er meer roet is.

In Spanje wel eens lpg getankt waar de verhouding butaan / propaan zoveel butaan bevatte dat het roet een probleem werd.   

Groet, Coen.

 

 

 

 

 

Ik heb daar ook last van gehad en diverse malen het schoorsteentje / warmtewisselaartje schoon gemaakt.

Ik heb de retarder er uit gelaten. Hierdoor krijgt hij iets meer lucht en gaat het rendement wat omlaag, maar hij blijft wel schoon.

Een vuile warmtewisselaar geeft ook een laag rendement. 

(Mijn vak is HBO gastechnieker)

 

Log in om te reageren.