Bezig met laden

gevraagd: fietsenrek voor achter op de camper (2 fietsen max)1

634 keer bekeken
  • Delen

Geachte dames en heren,

Wij zijn op zoek naar een (gebruikt) fietsenrek voor achter op de camper. 

Liefst de vrij kleine Fiamma Carry Bike, geschikt voor twee fietsen. 

Diepte is ongeveer 30 cm. 

Als U er eentje te koop heeft gaarne een berichtje.

Dank bij voorbaat!


Hallo Dick,

Ik heb geen fietsenrek in de aanbieding, maar wel een tip. Ik verbaas me er altijd over dat mensen voor twee fietsen zulke grote en dure rekken hebben, die, als ze niet gebruikt worden nog steeds veel ruimte in nemen.

Wij hebben al jaren een "schaardrager" voor op de kogel van de trekhaak van Thule, de Xpress. Zo er op, zo er af, voor twee fietsen. Alleen moet er je waarschijnlijk wel een kentekenbalkje bij aanschaffen. Zoek naar even op op de website van Thule.

Maar dan ben je al met al waarschijnlijk nog goedkoper uit dan met een tweedehands rek.

Wellicht heb je wat aan deze tip. Succes!

Carel

Beste Carel,

Dank voor de reactie..op zich kan die oplossing prima werken. Maar ik zal mijn vraag even toelichten..

Toen ik mijn camper kocht, zat er een trekhaak op. Maar omdat we veel bergen beklimmen met de auto heb ik de zeer zware balk eraf gehaald. Jeempie wat een gewicht nu ik hem hier los in de garage heb liggen. Ik kan hem bijna niet alleen tillen. Het is o.a. een zeer dikke stevige vierkante balk.

Dat scheelt weer een flink stuk in het totaalgewicht van de camper en omdat ik de haak toch niet gebruik laat ik hem eraf.

Ik schroef toch een klein rekje achterop..voor de fiets van mijn vrouw. Mijn racefiest staat binnen in de garage die kan ik niet buiten laten staan.

 Vandaar de vraag mbt een niet te groot rekje. Ik kan hem zelf op de juiste manier monteren aangezien ik een techneut ben.

Ik heb net voor de vakantie zelf de distributieriem en de waterpomp van de Fiat vervangen, dat was veel meer werk 😃😃

Ik vind het heerlijk om te klussen aan de camper...en wie weet heeft iemand een rekje.

Zo niet, dan zal ik een nieuwe moeten kopen.🤔😋

 

Hallo Carel,

Ik ben ook op zoek naar een fietsenrek. Ik eb een camper met een trekhaak. Is zo'n schaarrek wel geschikt(toegestaan) om Europa in te trekken?

Vriendelijke groeten ,

Drikus Leusink

,

Hallo Carel,

Ik ben ook op zoek naar een fietsenrek. Ik eb een camper met een trekhaak. Is zo'n schaarrek wel geschikt(toegestaan) om Europa in te trekken?

Vriendelijke groeten ,

Drikus Leusink

,

Hallo Dick,

Dan heb ik jou een overbodige tip gegeven. Succes met verder zoeken.

Hallo Drikus,

Voor gewone fietsen is zo'n schaarrek prima geschikt, en overal toegestaan. Wel moet je er natuurlijk even op letten of de fietsen niet de achterlichten en/of kentekenplaat afdekken.

In de gebruiksaanwijzing staat welliswaar dat je hem tot een bepaalde maximumsnelheid mag gebruiken, ik meen 120 of 130 km/u, maar daar trekken wij ons nooit iets van aan. 

De fietsen worden vastgezet met rubber banden èn met een stoffen borgband. Je kan er een slot op zetten zodat de schaar niet van de trekhaak af te halen is. En zet je de fietsen dan ook met een ketting + slot aan de haak vast hoef je je geen zorgen te maken over je fietsen als je camper met fietsen er op ergens achter laat.

 

groet,

Carel

Log in om te reageren.