Bezig met laden

Verhogen toegestane massa naar de rechnische max. massa

193 keer bekeken
  • Delen

Beste lezer 

Wij hebben vorig jaar een Adria Coral van 2014 gekocht. De technische max. massa bedraagt 4250 kg en de toegestane massa 3500 kg. Wat wij bij de koop niet hebben overzien is het feit dat de gewichtopgave bij de dealer excl. de extra aangebrachte voorzieningen is waardoor we te weinig gewichtsruimte overhouden om lading mee te nemen. Het rijden met een paar honderd kg te veel voelt niet lekker. Wij overwegen nu om de toegestane massa te laten verhogen naar de technische max. massa. Op het kentekenbewijs staat dat het een personenvoertuig is en de RDW zegt dat dat onveranderd blijft bij verhoging naar 4250 kg.

Het wijzigen zal/kan buiten het moeten hebben van minimaal een C1 rijbewijs ( ik heb alle rijbewijzen)veranderingen met zich mee brengen. Het lijkt mij dat er geen wijzigingen optreden bij de toegestane rijsnelheden en dat het verbodbord “verboden in te rijden voor vrachtwagens” niet voor mij geldt.

Ik zie waarschijnlijk nog wel het e.e.a. over het hoofd, wie mij wijzer kan maken van harte uitgenodigd mij dat te laten weten. 

 

Met vriendelijke groet, Rob

 

 


Rob , wat is over het hoofd zien , je kunt op b.v NKC veel lezen , en anders de ANWB .

Op mijn kenteken staat M1 SA  PERSONEAUTO  en heeft een toelaatbaar gewicht 3800 kg , ik neem aan dat het bij jouw ook personenauto staat en wat de RDW zegt klop dus .

Zover ik beoordeel dat je in buitenland b.v Duitsland wel beperkingen zie boven ( bord )de 3,5 ton is dan 80 km terwijl je bij 3,5 ton sneller mag rijden , maar dat zijn bepaalde stukken , en meestal is het ook op de wegen drukker met verkeer dat men vaak niet harder kan dan 80 km . Of wij daar met een camper boven de 3,5 ton onder vallen weet ik niet , ik hou er wel rekening mee .

Verden rij ik normaal ruim 90 km over de snelweg zodat je met de vrachtwagen wijnig hinder ondervind en dan loop je eigelijk nerges in de landen een bekeuring op , uit gezonder enkele landen , maar als je daar naar toe of door heen rij dan even kijken wat daar de regels zijn .

Voor het inrijden van geen vrachtwagens is volgens mij niet van toepassing . want het is een personenauoto .

U valt wel onder een andere APK kategorie 1 , maar dat maakt niet uit voor de technische keuring . 

U camper gewoon opwaarderen en je bent van alle pijn af betreft gewicht , u rijbewijs c heb u al .

Succes .

 

Bedankt voor je reactie.

Groet Rob

 Deze reactie is het juiste antwoord

Bedankt voor je reactie.

Groet Rob

Lastige is wel dat je dat alleen zelf maar kan rijden met de camper en je vrouw en/of kinderen waarschijnlijk niet meer

Log in om te reageren.