Bezig met laden

Propaangas in lpg fles

831 keer bekeken
  • Delen

Wij willen voor eerste keer wintersporten met onze Hymer 678

1.Kun je propaangas kopen in lpg alum.flessen of is lpg ook goed om te stoken/koken.

2. Is externe gasaansluiting van een camping op de lpg installatie aan te sluiten.

Vast dank voor info.

 


In onze camper hebben wij 2 LPG gasflessen met duo-control die via een gasnippel aan de buitenkant gevuld kunnen worden. Kookt en verwarmd prima. Wel jaarlijks filters laten vervangen.

Lpg bestaat uit een mengsel van butaan en propaan. Butaan heeft een kookpunt van -1 graad celsius. Dus bij temperaturen van ver onder nul zal de butaan bijna niet meer verdampen. Propaan heeft een kookpunt van -42 graden celsius. Dan kan het behoorlijk vriezen en heb je nog wel gas. Heb je de gasfles in de verwarmde ruimte van de kamper dan zal het niet zo'n probleem zijn. Staat hij ergens waar het net zo koud wordt als buiten, dan verdampt wel de propaan maar niet de butaan. Op een goed moment lijkt de gasfles dan leeg, maar is het niet want hij bevat nog butaan, maar dat blijft vloeibaar in de fles omdat het te koud is. Ik zou dus in de wintwr altijd propaan gebruiken.

Goedemiddag, wij willen een buitenaansluitinb voor onze 2 Lpg safe fill flessen laten maken, zodat we bij de pomp ze niet meer uit de camper hoeven te halen. Weet iemand een goed bedrijf die dit kan realiseren en aan welke eisen zo’n installatie moet voldoen bij keuringen en gebruik in het buitenland. Alvast bedankt voor uw reactie.

 

 

Volgens mij zijn deze sets (buitenaansluiting en slang) te koop bij veel Camper bedrijven, die  ook nog  je inbouw verzorgen  

Groet Peter 

Even op internet zoeken, want er is veel prijsverschil voor dezelfde sets

Groet Peter 

Hier zeer goede winkel ,zowel kopen als uitvoering :

https://www.gaswinkel.com

 

 

Log in om te reageren.