Bezig met laden

Ford Motor probleem

407 keer bekeken
  • Delen

Op 1 november 2018 een camper gekocht met een Ford motor uit 2014, want de problemen met deze motor zouden uit de wereld zijn. kilometerstand bij aankoop 51.000 km  nu op 27 juli j.l 2019 op de Duitse Autobahn met een kilometerstand van 61.000 km totaal in de soep gelopen.Motor ging helemaal op hol en stoptte pas toen hij alle olie had verbrand.de hele autobahn vol rook, ik dacht  dat hij minstens zou ontploffen, echt een horror senario. kontaktsleutel in je hand houden en motor maar blijven loeien. Zeer gevaarlijke situatie op de vluchtstrook enz. drama. Heb contact opgenomen met het bedrijf waar ik hem dus 8 maanden geleden heb gekocht, deze zit nu heel diep na te denken wat hij met dit euvel aan moet. Heb in Duitsland een nieuwe motor in laten zetten, wat een grote financiele strop is uiteraard. Zeker als je een oude Dethleffs camper heb ingeruild voor een " nieuwe" van 5 jaar oud en dacht hier probleemloos vele jaren mee vooruit te kunnen.Graag zou ik van mensen horen die ook na 2010 dit euvel ook nog hebben meegemaakt. Heb ook Ford aangeschreven, aangezien ik echt het gevoel heb dat mij een ondeugdelijk product is geleverd en het toch niet zo zou kunnen zijn , dat ik hier alleen de wrange vruchten van mag plukken.Mag aannemen dat als je een camper koopt voor 40.000 euro van 5 jaar oud , dat je hier langer mee zou moeten doen dan 8 maanden!!

 

 

 


Arie heel sneu dat je dit over komt terwijl je denkt dat je met deze motor gevrijwaard zou moeten zijn van het defect raken . De simtomen komen overeen met de eerdere gevalen , en die hadden zuiger schade . Ik zou de camper naar huis halen en een diagnoze stellen wat er echt stuk is . het zou ook de turbo kunnen zijn . Stel dat het een zuiger is en kijk dan gelijk of er wel een verbetert type in zit dit zou je bij Ford n.l of bij de dealer kunnen na vragen .

Arie maar weet je hoe de vorige eigennaar er is mee omgsprongen  ? , wat er wordt nog al een robust mee om gegaan , en dan kan ieder motor defect raken / kort levens duur .

Ps er misschien een mogelijkheid om door het gat van de injectors met een endeschoop de zuigers te bekijken , of met compressie meten . denk ook aan de turbo .

Tja het blijft een slechte naam houden ford.

Wij hebben een ford challenger,welliswaar een prima camper zonder gebreken,maar wij willen een luxere 

camper aanschaffen.Dus willen wij onze camper inruilen,maar tot nu toe geen 1 dealer die een ford wil.

Een dure camper gekocht die nu geen waarde meer heeft.

Bedankt Ford!

 

Log in om te reageren.