Bezig met laden

Daglichtpanelen

971 keer bekeken
  • Delen

Zijn er mensen die ervaring hebben BEAUT daglicht panelen. Hoeveel Watt adviseer je om een buscamper van voldoende stroom te voorzien?

 

 


Beste Ton 57

Het is belangrijk dat je weet hoeveel is je accu ,wil je helemaal vrijstaan of af en toe .

Wat is je gebreuk hoeveel Watt heb je nodig en gebruik je een omvormer om van 12 volt 230 volt te maken dit ivm opladen laptop en dergelijke ook E bik accu kun je dat opladen als je dat moet doen .

Ik zelf heb een paneel van 140 Watt en daar heb ik genoeg aan om mijn lithium accu vol te houden en ik sta nooit aan de paal.

Ik hoop dat dit je een beetje helpt van het merk heb ik nog niet gehoor nu let ik daar niet zo op

Warme groet en God’s zege Opmeer trips R

Top!

Bedankt voor je informatie.

Maaike

 

Ton ik heb zelf twee maal 95 watt Beaudt daglicht panelen op het dak liggen en deze doen het goed , maar zo als er al is verteld hoeveel stroom ga / wil je gebruiken , en in de winter als de zon laag staat is de dag opbrengst laag hou daar rekening .

Tevens is het van belang wat voor accu u heeft een AGM ( woonaccu ) heeft een andere regelaar nodig n.l  laadspanning 14,7/8 volt en het beste is om dan tevens een MPPT uitvoering te nemen met voldoende amp , want ik heb er twee maar had liever 3 maal 95 watt gehad want wat reseve met matig zon is nooit weg en zo duur zijn de panelen niet meer .

Ps 2 maal 150 watt kan ook het hangt natuurlijk ook heb je plaats op het dak 

Kijk eens op de site van Vodeg.nl in Budel. Hier vind je veel informatie en kun je ook panelen laten monteren. Zelf heb ik een 150 watt paneel met een goede regelaar laten monteren. Werkt prima.

Log in om te reageren.