Bezig met laden

banden,wie heb ervaring met banden van hifly onder de camper???1

980 keer bekeken
  • Delen

Onder mij camper heb ik nu michelin banden 225/75 r16 116Q nu geef de bandenspeciealist een altenatief hifly banden 225/75 r16 121R die zijn 100 euro per band goed koper , heeft iemand ervaring mee??

 

Gr Izak.


Hoi Izak, ik heb ze eens onder een Matrix 680 3.0l (3100kg)gehad ipv de op leeftijd gekomen Conti Vanco Camper. Scheelde idd wat in prijs, niet de 100,- per band die jij nu noemt. In de basis geen hele slechte band maar er Was wel degelijk verschil in rijgedrag merkbaar. Mijn advies Is niet doen. Er zijn er eigenlijk maar 2 waaruit ik hè zou willen adviseren te kiezen. Continental vanco camper of Michelin Agilis Camper. Beter rijgedrag. En als je je goed informeert Is het prijsverschil een stuk kleiner. (Pneusonline bv even vergelijken voor prijs). Succes
 Deze reactie is het juiste antwoord

ik had onder mijn Adria matrix supreme 3800 kg Continental na 30.000 km  5 jaar oud ,1 band defect ( geen klap band ) , nu zit er michelen onder deze zij veel soepeler en beter koers vast , bij de vorige moest veel  corigeren op de snelweg , maar nu is dit geheel over . maat 225 x 65 61 R is teven een M&S proviel . Het geluid is niet minder als de oude .

Ik heb er altijd Michelins onder gehad (camper met m&s symbool) en nu de genoemde hifly (altrans, met m&s en het bergje met sneeuwvlokje symbool, all season). In ieder geval in de sneeuw betere grip en minder glijden met de hifly tov de michelins (de camper met michelin eronder reed voor me) Qua snelweg rijden merk ik geen verschil. Duurzaamheid en gedragingen in de zomer kan ik nu nog niets over zeggen, maar ook al gaan ze minder lang mee........  ik heb er nu 4 nieuwe hifly’s onder liggen voor maar ietsje meer dan Ik 1,5 jaar geleden betaalde voor 2 michelins....(andere camper gekocht, michelin gaat zeker 7 jaar mee). Tja, prijsverschil over 5-7 jaar uitsmeren en liever een bekend goed merk, keuzes, keuzes. Ik had ze gewoon snel nodig ivm minder profiel en een ongeplande wintersport en geen michelin op vooraad. Vooralsnog heb ik er geen spijt van.

 

 

Log in om te reageren.