Bezig met laden

Aangepaste casco camper - Waar vooral niet te doen....

1252 keer bekeken
  • Delen

Bij deze moet mij iets van het hart, en wil ik iedereen waarschuwen die een camper wil laten bouwen. Doe dit nooit bij "Camperbouw Nederland" in Hoogeveen. (CB.N )

N.a.v . een herseninfarct van mijn man wilden we graag een camper laten bouwen met een extra grote garage om alle spullen mee te kunnen nemen. Na veel zoeken komen we uit bij CB.N. uit Hoogeveen. We dachten een mooi klein bedrijf te hebben gevonden, een vader en een zoon, die casco campers bouwen (stond vermeld op hun website) Alles wees uit dat deze partij te vertrouwen zou zijn. De auto is gekocht in augustus 2016 en 12-12-2017 hebben we met hulp van een advocaat en met een schikking de camper opgehaald, zeer kort samengevat niet naar onze tevredenheid, ver weg van dat.

Achteraf hadden we nooit met ze in zee moeten gaan. De camper is niet naar onze wens gebouwd, weinig communicatie van hun kant. Ze deden alles gewoon wat hun het beste uitkwam, zonder het met ons te overleggen. Volgens de offerte zouden er diverse dingen gedaan worden, die niet volgens afspraak zijn uitgevoerd. O.a. de koelkast te klein, kastjes die wij wilde die er niet in zitten, een camper zonder warm water?? (geen boiler), een tafeltje die zijn naam eer doet “tje”… waar mijn man niet aan kan zitten zonder eerst de hele camper te verbouwen… en dat voor elk kopje koffie. Inmiddels hebben we de camper een week of 4 staan en de nodige afwerking laat nu al los! En waar het nog vast zit zal het nog wel los gaan laten gezien de afwerking in de camper.

Kitwerk

Dan de buitenkant, zelf iemand als ik die geen verstand heeft van auto’s /campers enz ziet direct dat o.a. de kit erg slecht of op sommige plekken zelfs niet is aangebracht… kort door de bocht, het ziet er gewoonweg niet uit. Er hangen kabels gevaarlijk los onder de camper, en op het dak zijn de kabels ook niet afgedekt. En heeft u wel eens een camper gezien zonder achterbumper? Wij hebben er één. De garage zelfs is behoorlijk hoog, omdat de bouwer het helaas niet anders kon gaven ze aan. Resultaat is wel dat de bedden een 40cm hoger zitten, erg handig voor mijn man die daardoor praktisch niet meer in bed kan komen.

Gelukkig is de Mercedes zelf (Auto) wel goed, en rijd fijn. Wel jammer dat alle beloofde boekjes er niet bij zaten. Niet alleen van de auto maar ook van alle apparatuur in de camper. Momenteel staat de camper bij Weersink, (auto aanpassingsbedrijf) voor het inbouwen van 2 liften in de garage van de camper. Ook maken zij een bumper aan de camper, en hebben ze er een tweede leuning aan de stoelen gemaakt. Waar CB.N een jaar over deed en niet voor elkaar kreeg, was dit bij Weersink binnen een week voor elkaar. En dan zetten ze ook alle kabels vakkundig vast onder/op de camper.

Het ergste is wellicht wel dat ze ons aan het lijntje hebben gehouden, nou ja eigen ons voor hebben gelogen. Zo werd vaak verteld en gemaild dat onze camper al gekeurd zou zijn, zowel de auto als de totale combinatie. Echter na bellen van mijn zoon naar de RDW kwamen wij erachter dat wij telkens zijn voorgelogen. Gelukkig kon de keurmeester ons vertellen dat de auto al lang was goedgekeurd, maar dat hij zelf niet blij was met de acties van CB.N. en heeft verhaal gehaald bij hen. Wat resulteerde in bedreigingen en helaas de nodige juridische stappen om de camper überhaupt op onze naam te krijgen.

Toch fijn dat er nog bedrijven zijn als Weersink in Enschede, die nog wel betrouwbaar zijn en wel vakwerk leveren. Om te voorkomen dat meer mensen de dupe worden van de praktijken van CB.N stuur ik deze mail naar jullie, in de hoop dat jullie ons verhaal willen/kunnen plaatsen. Naast de kosten van de camper zelf hebben we een boel kosten gehad aan de advocaat. Gelukkig is het deels vergoed door de verzekering (advocaatkosten) maar het blijft een “smetje” op onze camper.

 

Doet me goed om mijn hart te luchten.


Dat is een vervelende ervaring met CBN in Hoogeveen, een deel van jullie ervaring herken ik.

Drie jaar geleden waren wij in de markt voor het laten bouwen van een buscamper, contact gezocht via mail of wij eens langs mochten komen om te kijken naar werkwijze en materiaal keuze.

Het antwoord via mail was; Er werd ons op niet zo vriendelijke toon te verstaan gegeven dat wij niet konden komen kijken voordat wij een hele waslijst aan vragen hadden ingevuld met onze wensen v.w.b de op/inbouw, dit was echter nog niet van toepassing omdat het voor ons nog maar de vraag was of wij de opdracht aan CBN zouden gunnen, dit zou afhangen van onze indruk over de werkwijze en materiaal keuze.

Na het lezen van dit onvriendelijke mailtje zijn wij onmiddelijk afgehaakt.

 

Beste camperaars,

Ook ik heb bijzonder slechte ervaringen met vader en zoon CBN uit Hoogeveen. Wil je details, neem dan gerust contact met me op. In elk geval moet je vrienden en kennissen die bij CBN in Hoogeveen een 'droomcamper' willen laten bouwen, dat serieus afraden.  Ze hebben daar van een heleboel dingen verstand maar campers bouwen is niet hun sterkste kant. Bovendien vind ik ze niet oprecht en dateert hun manier van communiceren uit het jaar kruik. Niet doen dus, honest!

 Deze reactie is het juiste antwoord

Log in om te reageren.