Advertorial - Bürstner presenteert de Lyseo Gallery, de eerste camper met Gallery Roof

Klein reizen - groot wonen: de Bürstner Lyseo Gallery is uitgerust met een alkoof die met behulp van met lucht gevulde kamers wordt verhoogd.

Bürstner heeft altijd bekend gestaan om zijn harmonieuze design, functionele lay-outs en exclusieve interieurs. Nu hebben ingenieurs, ontwerpers en ontwikkelaars alle drie de kenmerken bekroond. Met de showauto 'Gallery' presenteert Bürstner een absolute noviteit. Deze innovatieve camper heeft een alkoof die verhoogd kan worden en biedt uniek wooncomfort met zijn tweede 'verdieping'.

Voordelen

Onder het motto 'travel small, live big' combineert de nieuwe Lyseo Gallery voor het eerst de voordelen van een halfintegraal met die van een alkoofmodel: tijdens het rijden wordt de tweede verdieping ingetrokken, zodat het voertuig het halfintegraal silhouet aanneemt en aanzienlijk gestroomlijnder en dus zuiniger is dan conventionele alkoofmodellen. Bij stilstand kan het voorste deel van het dak gemakkelijk en snel omhoog worden gebracht met behulp van compressorlucht en een speciaal ontwikkelde luchtkamertechniek.

Tweede woonverdieping

Het voertuig bereikt een maximale opbouwhoogte van ca. 3,7 meter. De alkoof staat niet schuin opgesteld zoals een gewoon pop-up dak, maar biedt door de verticale verhoging een echte tweede woonverdieping, die naast een XXL-comfortslaapruimte met een binnenhoogte van 110 cm en een oplaadstation voor mobiele telefoons ook een tafel en een zitje biedt, en die via een vast geïnstalleerde trap comfortabel te bereiken is.

De showauto komt overeen met de afmetingen en indeling van de reeds bestaande Lyseo TD 680: 6,89 m lang, 2,30 m breed, 2,96 m hoog tijdens het rijden, 4 zitplaatsen. In de nabije toekomst zullen de hefbare alkoof en dit type overalthuis-indeling ook in voertuigen van de Bürstner-serie worden aangeboden.

Prestigieuze prijzen

Kort na introductie aan de pers is dit model al bekroond met drie prestigieuze prijzen:

  • European Innovation Award: eerste plaats in de categorie ‘interieur’
  • German Design Award, Special Mention in de categorie ‘Excellent Product Design – Passenger Vehicles’
  • »ABC Award 2021 - The world of mobility« voor de Bürstner Lyseo Gallery in de categorie ‘kampeervoertuigen’

Een innovatieve mijlpaal en de perfecte aanzet om de Gallery in de loop van 2022 in serieproductie te nemen.