Advertorial - Heeft u er al eens bij stilgestaan wat uw camper eigenlijk weegt?

Zo’n 40% van alle campers reizen regelmatig te zwaar. U riskeert hierbij niet alleen een flinke boete of een rijverbod, maar u kunt ook problemen met uw verzekering krijgen als er onverhoopt wat gebeurt.

Kan WDT-Services uw camper opwaarderen?

Opwaarderen is het verhogen van het toegestane maximale gewicht van een voertuig. Dit kan om verschillende redenen gewenst zijn, maar de hoofdreden is toch vaak overgewicht.

Aslasten verhogen Het verhogen van het maximaal toegestane gewicht is één, maar ook het overschrijden van het maximale asgewicht komen we vaak tegen. Ook dit is niet toegestaan. Naast de mogelijkheid om het totale gewicht te verhogen kunnen we ook een oplossing bieden voor het verhogen van het maximaal toegestane asgewicht. Hiervoor dienen dan vaak wel sterkere velgen en banden gemonteerd te worden.

Veiligheid, de noodzaak van een veeraanpassing                

Omdat het hogere gewicht een negatieve invloed heeft op het weggedrag is in de regel een aanpassing van de vering noodzakelijk. Zonder deze aanpassing is gebleken dat bijvoorbeeld het voertuig tijdens de uitwijkmanoeuvre niet onder controle te houden is.

Twee voorbeelden hoe WDT-Services kan helpen:

1 Neem een camper op basis van een Fiat Ducato 33 light. Deze mag 3.300 kg wegen. WDT-Services kan dit gewicht naar 3.500 kg met een B-rijbewijs of zelfs naar 4.000 kg (C of C1 rijbewijs) brengen. Dat betekent 700 kg extra.

2 Neem een camper op basis van een Fiat Ducato 250D (maxi-chassis). Deze mag 3.500 kg wegen. WDT-Services kan dit gewicht naar 4.250 kg brengen. Dat betekent 750 kg extra. Let op, voor campers boven 3.500 kg hebt u een C of C1 rijbewijs nodig.

“Naast de gewichtsvoordelen zorgt de aangepaste vering ook voor meer comfort en betere rij-eigenschappen”

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw camper?