Advertorial Vakantie houden waar u maar wilt

Vakantie houden waar u maar wilt en al uw spullen bij de hand te hebben. Campers hebben het grote voordeel dat u geen concessies hoeft te doen. Alles wat u nodig denkt te hebben en het past in de camper wordt gewoon meegenomen.

Maar heeft u er al eens bij stilgestaan wat uw camper eigenlijk weegt?

Zo’n 40% van alle campers reizen regelmatig te zwaar. U riskeert hierbij niet alleen een flinke boete of een rijverbod, maar u kunt ook problemen met de verzekering krijgen als er onverhoopt wat gebeurt.

WDT-Services kan u helpen uw camper op te waarderen

Opwaarderen is het verhogen van het toegestane maximale gewicht van een voertuig. Dit kan om verschillende redenen gewenst zijn, maar de hoofdreden is toch vaak overgewicht.

Aslasten verhogen

Het verhogen van het toegestane maximale gewicht is één, maar ook het overschrijden van het maximale asgewicht komen we vaak tegen. Ook dit is helaas niet toegestaan. Naast de mogelijkheid om het maximale toegestane gewicht te verhogen kunnen we ook een oplossing bieden voor het verhogen van het maximale toegestane asgewicht. Hiervoor dienen dan (vaak) wel sterkere velgen en banden gemonteerd te worden.

Rijeigenschappen, de noodzaak van het aanpassen van de vering

Omdat het hogere gewicht een negatieve invloed heeft op de rijeigenschappen is in de regel een aanpassing van de vering noodzakelijk. Zonder deze aanpassing is bijvoorbeeld gebleken dat de camper niet meer goed reageert tijdens een uitwijkmanoeuvre.

Twee veel voorkomende voorbeelden hoe WDT-Services kan helpen:

1. Neem een camper op basis van een Fiat Ducato 33 light. Deze mag maximaal 3.300 kg wegen. Met WDT-Services kan dit gewicht naar 3.500 kg met een B-rijbewijs of zelfs naar 4.000 kg (C of C1 rijbewijs) gebracht worden. Dat betekent 700 kg extra.

2. Neem een camper op basis van een Fiat Ducato 250D (maxi-chassis). Deze mag 3.500 kg wegen. Met WDT-Services kan dit gewicht naar 4.250 kg gebracht worden. Dat betekent 750 kg extra.

Let op, voor campers boven 3.500 kg hebt u een C of C1 rijbewijs nodig.

 

“Naast de gewichtsvoordelen zorgt de aangepaste vering ook voor meer comfort en betere rijeigenschappen.“

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor uw camper zijn?                                                  

Kijk op www.wdt-services.com en kies VOERTUIGEN of contacteer ons via 0544-760013 of  [email protected].

Bekijk de video over WDT-Services op YouTube.