Advertorial: Ronda Dolomiti - op reis met Expedition Far East

Door de versoepelingen in Nederland en in veel andere Europese landen, is het sinds weken weer mogelijk om er met de camper op uit te gaan. Camperen wordt op dit moment als veiligste manier van reizen gezien. Niet in volle gepropte vliegtuigen, touringcars en hotels, maar in je eigen ‘huisje’ reizen is de nieuwe trend. Veilig in je eigen cocon met eigen douche en toilet. De vraag naar campers is nog nooit zo groot geweest.

Maar waar kun je dan naar toe? En wil ik dat wel alleen? Ben ik niet minder kwetsbaar als ik met een groep op reis kan? Reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen wekelijks en soms zelfs dagelijks. Deze adviezen zijn vanzelfsprekend maatgevend voor de mogelijkheden om landen te bereizen en voor Expedition Far East, om nieuwe reizen te ontwikkelen. Zoals de reis naar de Dolomieten.

Veiligheid staat immers voorop

Camperaars willen weg, maar ook weer niet te ver van huis en EFE wil vanzelfsprekend geen landen bereizen waar het coronavirus niet onder controle is. Dit houdt camperaars dichterbij huis dan dat ze eigenlijk voor ogen hebben.

Ook EFE heeft 4 maanden stil gestaan en wil er weer op uit. Verschillende reizigers die al eens met EFE op pad zijn geweest, vragen juist nu een reis te organiseren.

Aangezien de formule van EFE, ‘Individueel Begeleide Avontuurlijke Overland Camperreizen’ uitstekend past bij de beperkingen die nu gelden in de coronatijd; we reizen immers als individu en overnachten ergens gezamenlijk en dat het liefst zoveel mogelijk in de vrije natuur, is EFE ervan overtuigd dat als ze de juiste bestemmingen opnemen in een reis, ze een veilige manier van reizen kunnen aanbieden.

Vandaar dat ontwikkelaars van EFE sinds een aantal weken onderweg zijn om een nieuwe reis voor te rijden.

Ze zijn de afgelopen weken door verschillende landen gereisd en hebben zich geconcentreerd op natuur, actief buitenleven en wildcamps, om zoveel mogelijk selfsupporting te kunnen zijn en zo overvolle plaatsen te kunnen vermijden en als culturele invulling, de eetcultuur meegenomen. De keuze voor de bestemming is mede afhankelijk geweest van de houding en het opvolgen van de coronamaatregelen in de landen door de lokale bevolking.

Extra reizen nu te boeken

Ga mee met EFE naar Italië en wel naar de Dolomieten. Dit is een 14-daagse reis, met korte dagetappes en veel niet rijdagen. Zowel actieve als behouden wandelaars komen hier spreekwoordelijk gezegd, goed uit de voeten! De eerste reis was zeer snel vol, vandaar nu extra reizen te boeken.

Deelnemers zullen versteld staan van de schoonheid van de natuur, de vergezichten, de vele passen die ze rijden, de wandel- en fietsmogelijkheden en niet te vergeten de overheerlijke Italiaanse keuken.

Maar zeker ook van de grote discipline van de Italianen, die zich als geen ander volk in Europa, houden aan de coronamaatregelen en deze respecteren en naleven. Wellicht doordat ze zo zwaar getroffen zijn geweest! Italië heeft op dit moment de minste nieuwe Corona besmettingen van alle landen in Europa.

Wandelen daarom binnenkort over de mooiste paden, ga met de gondel naar de eeuwige sneeuw op een gletsjer en wandelen naar de voet ervan, lunch op culinair ‘hoog’ niveau en geniet van heerlijke wijnen, rij met de camper over wegen met spectaculaire vergezichten en over de mooiste passen.

Door de ervaring en kennis van EFE in dit gebied, door het samenstellen van de route, de wildcamps die zij kennen en het vermijden van de druk overlopen plaatsen, maken deze reis zo dichtbij huis, zeer uniek en meer dan de moeite waard.

En stel iemand wil snel naar huis, kan dit in een lange rijdag.

Inschrijven kan via deze link.

www.expeditionfareats.com