Mijn reisbestemming heeft geen negatief reisadvies (code groen of geel) als ik vertrek. Tijdens mijn vakantie krijgt mijn reisbestemming een negatief reisadvies vanwege de corona-situatie (code oranje of rood). Biedt mijn reisverzekering dekking?

Krijgt uw reisbestemming code oranje? Dan is de dekking gelijk aan de dekking voor code groen of geel.
Krijgt uw reisbestemming code rood? En is de schade gerelateerd aan corona? Dan is uw reisverzekering geldig tot het eerst mogelijke moment dat u redelijkerwijs naar huis kunt terugkeren. Blijft u langer op uw vakantiebestemming terwijl u redelijkerwijs wel naar huis kunt terugkeren? Dan schiet u in ernstige mate tekort in uw verplichting om schade te voorkomen. U bent dan niet meer verzekerd voor schade die gerelateerd is aan corona. U bent nog wel verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan corona als u de desbetreffende rubriek hebt gekozen, zoals medische kosten als gevolg van een beenbreuk of bagage die wordt gestolen. Uiteraard moet u wel de normale voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

Hierbij geldt onder andere het volgende:
- Hebt u geneeskundige kosten meeverzekerd? Dan zijn de kosten van een geneeskundige of tandheelkundige behandeling die u tijdens uw reis plotseling moet ondergaan verzekerd als aanvulling op de vergoeding van uw zorgverzekering. Let op: uw zorgverzekering moet ook dekking bieden in het land waar u op reist bent. Er wordt uitsluitend een aanvullende vergoeding vanuit uw reisverzekering gedaan.
- Noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten van u en, als dat noodzakelijk is, van 1 meereizende persoon, als gevolg van ernstige ziekte zijn verzekerd.