FAQ

Veelgestelde vragen Kids & Campersafari
 • Waar moet mijn camper aan voldoen?

  In principe mag iedereen met een camper zich als vervoerder voor de Kids & Campersafari op zaterdag 16 september aanmelden. Het type camper is daarbij niet van belang, maar moet wel aan de volgende zaken voldoen:

  - Er moet sprake zijn van minimaal een verzekering WA dekking inclusief schadeverzekering voor inzittenden. 

  - Met het oog op de veiligheid van de deelnemende kinderen en zijn/haar begeleider is het verplicht dat de camper minimaal twee extra gordelplaatsen heeft (bovenop die van de chauffeur en eventuele bijrijder). 

  - Fietsenrekken moeten geïntegreerd zijn, en het liefst afgedekt met een hoes. Losse fietsenrekken en aanhangers zijn niet toegestaan. Een imperiaal of dakdrager is wel toegestaan,  zolang de artikelen goed vastgemaakt zijn.

  - De camper mag niet hoger zijn dan 3,90 meter en niet meer wegen dan 25.000 kilo. 

 • Hoe moet mijn camper verzekerd zijn?

  Er moet sprake zijn van minimaal een WA dekking inclusief schadeverzekering voor inzittenden. 

 • Krijg ik een vergoeding voor het campervervoer?

  Nee. Het idee van de NKC Kids & Campersafari is dat we ons als camper community vrijwillig inzetten voor dit maatschappelijke doel. Hier staat geen (kilometer)vergoeding tegenover. Maar! Je krijgt er natuurlijk wel heel veel waardering voor terug, in de vorm van de glimlach van een kind bijvoorbeeld. Uiteraard is de rest van de dag volledig verzorgd: entree, lunch, drinken, enz.  

 • Hoe lang ben ik onderweg?

  Deze bijzondere dag duurt van 11u tot 16.30 u. Het ligt aan je woonplaats hoeveel tijd je nog kwijt zult zijn aan het rijden. Voor dit vrijwillige campervervoer wordt er dus vanuit gegaan dat je de hele dag beschikbaar bent. Uiteraard proberen we de ophaallocatie van de deelnemende kinderen zoveel mogelijk te matchen met de woonplaats van de camperaar. Na het oppikken en het programma bij Safaripark Beekse Bergen worden de kinderen door dezelfde camperaar ook weer thuisgebracht.

  Een voorbeeld:
  Kom je uit Utrecht? Dan rijd je max 25 km om je gasten op te pikken. Vanaf daar is het nog een uurtje rijden naar de Beekse Bergen. Reken dus op een vertrektijd vanaf huis om 09.00 uur, je wilt immers niet te laat komen. Je zult de gasten aan het eind van de dag weer veilig thuisbrengen. Voor deze bestuurder geldt dus dat hij rond 18.30 weer thuis zal zijn.

  Het precieze programma/schema volgt wanneer de definitieve campervervoerders uit de aanmeldingen geselecteerd zijn. 

 • Wie is de begeleider

  Ieder kind (4 - 12 jaar) heeft een begeleider. Dit kan een vader, moeder of professionele hulpverlener zijn. Hij/zij zal ook gedurende de dag bij het kind blijven. De verantwoordelijkheid over het kind ligt - los van het vervoer - dus niet bij jou.

 • Een kind uit een minima-gezin, wat betekent dat?

  Met de NKC Kids & Campersafari richten we ons op kinderen tussen de 4 en 12 jaar (basisschoolleeftijd) die uit een gezin komen met minimale financiële mogelijkheden. Als gevolg daarvan behoren uitjes niet tot de mogelijkheden, laat staan vakanties. Onze samenwerkingspartner Stichting Reis met je Hart heeft deze Nederlandse minimagezinnen in beeld/kaart. Om een selectie van die groep een dag te geven om nooit te vergeten gaan we met hen op Campersafari. 

 • Wat is Stichting Reis met je Hart?

  Stichting Reis met je Hart zet zich in voor mensen die door gebrek aan financiële middelen al langere tijd niet van een vakantie hebben kunnen genieten, maar die dit van harte gegund wordt door mensen uit hun omgeving. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Reis met je Hart

 • Hoe ziet de procedure er na mijn aanmelding uit?

  Wanneer jij jezelf via het formulier aangemeld hebt kom je op een longlist van potentiële campervervoerders naar, door en van Safaripark Beekse Bergen te staan. LET OP: je bent dus niet automatisch één van de vervoerders. De definitieve campervervoerders zullen (groten)deels bepaald worden door de ophaallocatie van de deelnemende kinderen en de woonplaats van de camperaar met elkaar te matchen. De aanmeldingen lopen tot en met zondag 11 juni, waarna alle aanmeldingen beoordeeld zullen worden. Het streven is om iedereen in de eerste week van juli op de hoogte te brengen. Wanneer je niet bij de eerste selectie vervoerders zit geven we je de mogelijkheid om op een reservelijst te komen.

 • Wanneer weet ik of ik 16 september moet vrijhouden?

  Wij streven ernaar om uiterlijk in de eerste week van juli een terugkoppeling met meer info te verstrekken.

 • Mag mijn partner ook mee?

  Ja. Leuk juist! Houd er hierbij wel rekening mee dat jouw camper in dat geval van minimaal 4 gordelplaatsen voorzien moet zijn: jij, jouw partner, het kind en zijn/haar begeleider. 

 • Mag mijn hond/huisdier mee?

  Nee, niet alle kinderen voelen zich op hun gemak in de buurt van huisdieren. 

 • Kan ik mijn kind(eren) aanmelden om deel te nemen aan de Kids & Campersafari?

  Nee. Stichting Reis met je hart heeft de minimagezinnen in Nederland in beeld en maakt hieruit een selectie van kinderen die in aanmerking komen om deel te nemen aan de NKC Kids & Campersafari. Het aanmeldformulier is dus alleen bedoeld voor mensen met een camper die willen helpen om het vervoer van en naar Safaripark Beekse Bergen mogelijk te maken.

 • Is de NKC ook aanwezig?

  Als organisator van de Kids & Campersafari is de NKC ook aanwezig. Sterker nog: we gaan er met het hele personeel voor zorgen dat alles zowel letterlijk als figuurlijk in goede banen geleid wordt. Samen maken we er een bijzondere dag van!

 • In hoeverre is de NKC aansprakelijk voor eventuele schade aan mijn camper?

  De NKC is hiervoor niet aansprakelijk. Bij eventuele schade aan de camper zal de eigen camperverzekering aangesproken moeten worden. Wanneer deze geen dekking biedt komt dit voor eigen rekening. 

 • Staat jouw vraag er niet tussen?

  Kijk dan eens op de FAQ van Beekse Bergen voor meer praktische informatie: https://www.beeksebergen.nl/veelgestelde-vragen