Academy & Events

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze evenementen. Vind je geen passend antwoord op je vraag of staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen academy & evenementen
 • Waar vind ik de evenementen en rijvaardigheidstrainingen op deze website?

  Hier vind je al onze evenementen en rijvaardigheidstrainingen. Gebruik bij het zoeken de filtermogelijkheden.

 • Wanneer kan ik boeken voor 2024?

  De evenementen in 2024 zijn via onze website te boeken. Het is opnieuw weer een mooi en afwisselend programma geworden!

 • Het evenement van mijn keuze is volgeboekt. Wat nu?

  Wanneer een evenement is volgeboekt, kun je je aanmelden voor de interesselijst via de knop 'Volgeboekt Tip mij'.

  De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website. Houd dus je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij.

  Aanmelden is heel eenvoudig:
  - ga op nkc.nl naar het evenement van je keuze
  - klik op de pagina van het evenement op de knop 'Volgeboekt Tip mij'
  - vul je naam, e-mailadres, naam van het evenement en het evenementnummer in

  Na het invullen van deze gegevens ontvang je geen ontvangstbevestiging per e-mail, maar zie je alleen een bevestiging op het scherm.

 • Ik heb onlangs geboekt, maar ik heb geen bevestiging ontvangen. Is mijn boeking goed gegaan?

  Heb je de boeking volledig kunnen afronden, dan ontvang je direct een bevestiging. Deze bevestiging is dan verstuurd naar het e-mailadres dat bij je gegevens in de boeking staat.

  Mocht je de e-mail niet in je inbox terugvinden, check dan de spambox / ongewenste e-mail box. Mogelijk is de bevestiging daarin terechtgekomen.

  Heb je geen bevestiging ontvangen, neem dan direct contact met ons op via [email protected] of bel met 033 467 7087.

 • Hoe verloopt de betaling?

  Nadat je het boekingsformulier volledig hebt ingevuld kun je direct betalen. Doe je dat niet, dan sta je wel definitief ingeboekt en ontvang je ook een boekingsbevestiging in je mailbox. 

  Je ontvangt dan binnen enkele dagen een factuur met daarbij een link naar een betalingsomgeving. Je kunt dan alsnog de deelnemerskosten voldoen.

  In je Mijn NKC-omgeving kun je zowel je boeking als je factuur inzien.

 • Waar vind ik informatie over mijn boekingen?

  Direct na boeking ontvang je een bevestiging per e-mail. Wanneer je lid bent, kun je de boekingsgegevens inzien in je Mijn NKC omgeving. Onder ‘Deelnames' vind je een overzicht van al je inschrijvingen (boekingen).

 • Waar vind ik de Algemene voorwaarden voor de evenementen?

  De Algemene voorwaarden voor de evenementen vind je hier

 • Ik heb een boeking gemaakt voor een evenement. Hoe weet ik of het ook echt doorgaat?

  Zo'n zeven weken van tevoren wordt gekeken of het evenement ook echt door kan gaan. 

  Bij te weinig deelnemers op dat moment, wordt eerst gekeken of het evenement met minder deelnemers toch kostendekkend uitgevoerd kan worden. 

  Mocht dit niet zo zijn óf moeten afspraken met camping, horeca etc. al worden bevestigd en zijn er nog te weinig boekingen, dan zal de NKC moeten besluiten het evenement te annuleren. We kunnen dan niet langer wachten op eventueel extra boekingen. 

  Boekers ontvangen in dat geval een mail ter bevestiging en hun boeking wordt kosteloos geannuleerd. De deelnamekosten worden in dat geval teruggestort.

 • Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

  Bij annulering van een boeking worden altijd annuleringskosten in rekening gebracht conform de Algemene Voorwaarden. Vul ons contactformulier in met daarin de naam van het evenement, het nummer plus de reden van annulering.

  Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging plus -nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt.

  Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

 • Kan ik bij boeking een dieetwens doorgeven?

  Op het boekingsformulier kun je de voorkeur voor vegetarische maaltijden aangeven. Aan deze wens kan worden voldaan.

  Heb je een allergie of volg je een speciaal dieet, dan dien je zelf zorg te dragen voor de maaltijden. Voor NKC en haar toeleveranciers is het onmogelijk om aan alle verschillende wensen te kunnen voldoen. Er geldt geen restitutie op niet genoten maaltijden.

  Op het boekingsformulier kun je je eventuele allergie wel melden. Bij vragen wordt contact met je opgenomen. 

 • Ik wil een boeking maken voor een evenement, maar ga zelf niet mee. Kan dat?

  Omdat het NKC-lidmaatschap op jouw naam staat, sta jij altijd als ‘hoofdboeker’ in de boeking. Maak de boeking af en vul de gegevens in van de personen die het evenement gaan bezoeken. Vermeld in het notitieveld dat jijzelf niet aanwezig zult zijn. De deelnemerskosten worden hierop aangepast.

 • Wat moet ik doen als ik iets wil wijzigen in mijn boeking?

  Wijzigingen kun je doorgeven via ons contactformulier. De boeking wordt dan aangepast en je ontvangt hierover per e-mail een bevestiging. 

 • Wat gebeurt er met mijn boeking als de NKC besluit een evenement te annuleren?

  Het kan gebeuren dat de NKC moet besluiten een evenement te annuleren. Bijvoorbeeld door het achterblijven van de boekingen of het uitvallen van het organisatieteam.

  Heb je een boeking gemaakt voor een dergelijk evenement, dan word je altijd per mail geïnformeerd. Je boeking wordt kosteloos geannuleerd. Betaalde deelnemerskosten worden in dat geval teruggestort.   

  Staat ditzelfde evenement volgend jaar opnieuw op ons programma, dan moet je zelf opnieuw online boeken. Je geannuleerde boeking wordt dus niet door ons omgezet.

 • Wat verstaat de NKC onder Academy?

  Hieronder vallen evenementen met als thema ‘leren & informeren’, zoals:

  - NKC Camperrijvaardigheidstrainingen

  - 'Camperen voor beginners'

  - 'Eerstelijns onderhoud aan je camper'

  - Fabrieksbezoeken

  - 'Eerste Hulp Bij Camperen & camperapps'

  - 'In, om en aan de camper'

 • Mijn partner wil de NKC Camperrijvaardigheidstraining volgen, maar ik kan de gegevens van de hoofdboeker niet daarop aanpassen.

  Omdat het NKC-lidmaatschap op jouw naam staat, blijf jij de hoofdboeker. Vul de gegevens van je partner in bij ‘Medereiziger' en vermeld bij 'Bijzonderheden' dat jouw partner de training gaat volgen.

 • Als mijn partner de training volgt, kan ik dan toch gebruik maken van de premiekorting?

  Dat ligt eraan. Wanneer de bij de NKC geregistreerde regelmatige bestuurder de rijvaardigheidstraining als bestuurder heeft gevolgd, geeft het behaalde certificaat recht op premiekorting op een NKC Camperverzekering. Is dat de partner, dan is dat mogelijk.  

 • Kunnen mijn partner en ik tijdens de rijvaardigheidstraining of 'Neem het stuur over' onderling wisselen?

  Nee, dat kan niet. De NKC Camperrijvaardigheidstrainingen zijn zo georganiseerd dat één van beide deelnemers de bestuurder is. De ander is dan automatisch de bijrijder. Dit is met alle rijscholen zo afgesproken.

  Wil de 'bijrijder' toch zelf een keer met een instructeur rijden en oefenen in de camper, dan is een individuele rijvaardigheidstraining een optie. 

  Het evenement 'Neem het stuur over' heeft weer een andere insteek. Dit evenement wordt speciaal georganiseerd voor degene die normaal gesproken niet achter het stuur zit. Onderling wisselen is hier ook niet mogelijk. 

 • Wat zijn de voorwaarden om te slagen voor de rijvaardigheidstraining?

  Na afloop van een NKC Camperrijvaardigheidstraining ontvangt de bestuurder een certificaat. Je doet dus geen examen. Tijdens de training oefen je verschillende onderdelen en rijd je in je eigen camper, samen met een instructeur, op de openbare weg. Hij of zij beslist na afloop of je deze onderdelen voldoende beheerst. Op basis daarvan behaal je een cijfer. Bij minimaal een 6 ontvang je het certificaat.

 • Ik neem deel aan een NKC Camperrijvaardigheidstraining. Hoe kom ik in aanmerking voor de korting op de verzekeringspremie?

  Wanneer de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder tijdens deze training de bestuurder van de camper is en het certificaat behaalt, geldt een premiekorting op de NKC Camperverzekering. Om een NKC Camperverzekering af te kunnen sluiten, moet je lid zijn van onze vereniging.

  Je hoeft zelf niets te doen. Wij informeren onze afdeling Verzekeringen en zij maken het voor je in orde. 

  Meer info over deze premiekorting lees je bij punt 5 van de Voorwaarden rijvaardigheidstraining

 • Kun je ook individuele rijvaardigheidstrainingen boeken en heb je dan ook recht op de korting op de verzekeringspremie?

  Ja, dat kan. De NKC heeft met een aantal rijscholen afspraken hierover gemaakt. Op onze website staat een overzicht van de deelnemende rijscholen. Wanneer de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder tijdens deze individuele training de bestuurder van de camper is en het certificaat behaalt, geldt een premiekorting op de NKC Camperverzekering.

  Om een NKC Camperverzekering af te kunnen sluiten, moet je lid zijn van onze vereniging. Een individuele rijvaardigheidstraining is alleen door NKC-leden te boeken. 

 • Ik heb geboekt voor het evenement ‘Neem het stuur over’. Geldt daarvoor ook die premiekorting?

  Nee, die korting geldt niet voor dit evenement. 'Neem het stuur over' heeft een heel andere insteek. Dit evenement is bedoeld voor mensen die normaal gesproken niet achter het stuur zitten. Tijdens dit evenement krijgen zij meer zelfvertrouwen, waardoor ze het stuur toch eens kunnen of willen overnemen.