Reizen

Wanneer start de inschrijving voor de groepsreizen in 2021?

Vanaf 25 augustus kun je ons reisaanbod hier vinden. De reizen kun je dan wel bekijken, maar nog niet boeken. Wanneer je een NKC-coronavoucher hebt, ontvang je op 25 augustus een e-mail met een unieke boekingslink voor de reis die in 2020 niet door kon gaan, maar wel een vertrekdatum in 2021 heeft. Vanaf 31 augustus zijn de reizen voor iedereen te boeken, daar waar nog plekken beschikbaar zijn. Er zal geen brochure verschijnen met de reizen die vertrekken in 2021. Mocht je interesse hebben in camperroutes, groepsreizen of maatwerkreizen van de NKC, dan raden wij je aan om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van NKC Reizen.

Hoe boek ik online een NKC-groepsreis?

Het boeken van een groepsreis is een exact klusje waarbij fouten maken niet handig is. Voor het online boeken van een NKC-reis is er daarom de handige stap-voor-stap uitleg. Met deze uitleg gaat het zeker goed.

De reis van mijn keuze is volgeboekt. Kan ik op een reservelijst?

Wanneer een reis vol zit, is het mogelijk je aan te melden voor de interesselijst. De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website. Wil je graag mee op de betreffende reis, houd dan je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij wanneer er een plek vrijkomt.

Aanmelden voor de interesselijst van een specifieke groepsreis is heel eenvoudig:

  • Ga op onze website naar de betreffende reis.
  • Klik op de reispagina rechts op ‘Boek Groepsreis’.
  • Kies vervolgens voor ‘Aanmelden interesselijst’. Je hebt hiervoor je persoonlijke NKC-inloggegevens nodig dus houd deze bij de hand. De NKC stuurt een ontvangstbevestiging naar het opgegeven e-mailadres.

Bij vragen kun je contact opnemen met NKC Team Reizen via [email protected], of 033 - 467 70 75.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Stuur een e-mail naar [email protected] met daarin het reisnummer en de reden van annulering. Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging en (credit)nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt. Klik hier voor de algemene voorwaarden van de NKC Camperreizen 2019 en 2020.

Hoe weet ik dat ik heb geboekt?

Als je de boeking hebt doorlopen, zie je op je scherm de bevestiging van de boeking. Bovendien krijg je binnen enkele minuten een bevestiging via e-mail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail of spam.

Hoe kan ik wijzigingen van gegevens doorgeven?

Wijzigingen van gegevens kunnen tot zes weken voor vertrek zonder wijzigingskosten worden doorgegeven; de daaraan verbonden (soms hoge) kosten van de toeleverancier (zoals bijvoorbeeld een ferry- of luchtvaartmaatschappij) zullen wel worden doorberekend aan de hoofdboeker. Daarnaast zijn aan wijziging van gegevens binnen zes weken voor vertrek wijzigingskosten verbonden van € 25,- per wijziging. Voor wijzigingen kan er contact worden opgenomen via [email protected].

Wat is een NKC-maatwerkreis?

Een maatwerkreis is een individuele reis naar een intercontinentale bestemming, waarbij alle onderdelen van het reisschema uniek zijn. Jij bepaalt de bestemming, lengte, reisdata en inhoud van deze camperreis. Samen met camperreisexperts stel je aan de hand van je persoonlijke wensen en budget jouw droomreis samen, die zij deels of volledig voor je kunnen regelen. Voor deze maatwerkreizen werkt de NKC samen met DreamTravels, die de reis organiseert en uitvoert. Als NKC-lid krijg je diverse voordelen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Meer informatie over maatwerkreizen lees je hier. Contact opnemen met DreamTravels kan via e-mail [email protected] of via 020- 2152004.

Wat is een NKC-camperroute?

Met de camperroutes van de NKC kun je individueel en in je eigen tempo een camperreis maken. Naast een overzichtskaart van de route, een routebeschrijving en dagtrajecten met campings en/of camperplaatsen, tref je er allerlei tips en bezienswaardigheden voor onderweg aan. De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Er zijn ruim veertig camperroutes in verschillende landen waaruit je kunt kiezen. Bekijk dit inkijkexemplaar of ga hier naar een overzicht van alle camperroutes.