Academy & Events

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze evenementen. Vind je geen passend antwoord op je vraag of staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Academy & Evenementen
 • Ik heb onlangs geboekt, maar ik heb geen bevestiging ontvangen. Is mijn boeking goed gegaan?

  Indien je de boeking volledig hebt kunnen afronden, is de boeking goed gegaan. De bevestiging van de boeking is verstuurd naar het e-mailadres zoals je hebt aangegeven in de boeking. Mocht je de e-mail niet in je inbox terugvinden, check dan de spambox / ongewenste e-mail box, wellicht is de bevestiging daarin terechtgekomen.

 • Het evenement van mijn keuze is volgeboekt. Wat nu?

  Wanneer een evenement is volgeboekt, kun je je aanmelden voor de interesselijst. De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website. Houd dus je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij.

 • Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

  Vul ons contactformulier in met daarin de naam van het evenement, het nummer plus de reden van annulering. Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging plus -nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

 • Ik wil een boeking maken voor een evenement, maar ga zelf niet mee. Kan dat?

  Omdat het NKC-lidmaatschap op jouw naam staat, sta jij altijd als ‘hoofdboeker’ in de boeking. Maak de boeking af en vul de gegevens in van de personen die het evenement gaan bezoeken. Vermeld in het notitieveld dat jijzelf niet aanwezig zult zijn. De deelnemerskosten worden hierop aangepast.

 • Waar vind ik informatie over mijn boekingen?

  Direct na boeking ontvang je een bevestiging per e-mail met daarin alle boekingsgegevens. Wanneer je lid bent, kun je deze boekingsgegevens ook via Mijn NKC inzien. Onder ‘Mijn Evenementen’ staan al je inschrijvingen.

 • Wat moet ik doen als ik iets wil wijzigen in mijn boeking?

  Wijzigingen kun je doorgeven via ons contactformulier. De boeking wordt dan aangepast en je ontvangt hierover per e-mail een bevestiging. 

 • Wat gebeurt er met mijn boeking als de NKC besluit een evenement te annuleren?

  Het kan gebeuren dat de NKC moet besluiten een evenement te annuleren. Bijvoorbeeld door het achterblijven van de boekingen, het uitvallen van het organisatieteam of vanwege maatregelen rondom de coronapandemie.

  Heb je een boeking gemaakt voor een dergelijk evenement, dan word je altijd per mail geïnformeerd. Je boeking wordt kosteloos geannuleerd. Zijn de deelnemerskosten al geïncasseerd, dan worden deze teruggestort.  

  Staat ditzelfde evenement volgend jaar opnieuw op ons programma, dan moet je zelf opnieuw online boeken. Je geannuleerde boeking wordt dus niet door ons omgezet.

 • Mijn boeking in 2020 is vanwege corona geannuleerd. Word ik automatisch omgeboekt naar hetzelfde evenement in 2021?

  Nee, je moet zelf via onze website een nieuwe boeking maken. In ons magazine Kampeerauto en de nieuwsbrief kun je lezen wanneer welke evenementen online staan. Deelnemers wiens boeking vanwege corona moest worden geannuleerd, worden wel als eerste geïnformeerd dat 'hun' evenement weer te boeken is. Dit geldt alleen voor reguliere evenementen, dus niet voor de rijvaardigheidstrainingen.

 • Wanar vind ik de evenementen op deze website?

  Onder Academy & Events vind je al onze evenementen. Gebruik bij het zoeken de filtermogelijkheden.

 • Waarom zijn bepaalde evenementen voor 2021 al volgeboekt of is er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar?

  Dit heeft te maken met het grote aantal evenementen dat afgelopen jaar vanwege corona moest worden afgeblazen. Besloten is om de deelnemers aan deze evenementen als eerste te informeren over het moment waarop hetzelfde evenement in 2021 te boeken is. We vertrouwen op je begrip hiervoor.

 • Wat verstaat de NKC onder Academy?

  Hieronder vallen evenementen met als thema ‘leren & informeren’, zoals bijvoorbeeld rijvaardigheidstrainingen, introductieweekenden en fabrieksbezoeken.

 • Wat is het verschil tussen de NKC Rijvaardigheidstrainingen en de Camperdriving Experience?

  • De NKC Camperrijvaardigheidstraining is een zeer uitgebreide training, waarbij de rijvaardigheid van de bestuurder zowel op een afgesloten terrein als op de openbare weg wordt getest. De mededeelnemer is automatisch de bijrijder. Voorafgaand aan de training volg je een theorietest via een online leeromgeving.
  • Camperdriving Experience is een introductie in rijvaardigheid voor camperaars, deze neemt een hele dag in beslag. We laten je ervaren wat je eventueel kunt verbeteren aan jouw camperrijvaardigheid. Naast het oefenen op een uitgezet parcours, komt ook bewustwording van de grootte en zwaarte van de camper aan bod. Beide deelnemers kunnen achter het stuur plaatsnemen. Naast het oefenen in je camper, woon je interactieve presentaties en workshops bij.
 • Mijn partner wil de NKC Camperrijvaardigheidstraining volgen, maar ik kan de gegevens van de hoofdboeker niet daarop aanpassen.

  Omdat het NKC-lidmaatschap op jouw naam staat, blijf jij de hoofdboeker. Vul de gegevens van je partner in bij ‘extra deelnemer’ en vermeld in het opmerkingenveld dat jouw partner de training gaat volgen.

 • Als mijn partner de training volgt, kan ik dan toch gebruik maken van de premiekorting?

  Dat ligt eraan. Wanneer de bij de NKC geregistreerde regelmatige bestuurder de rijvaardigheidstraining als bestuurder heeft gevolgd, geeft het behaalde certificaat recht op premiekorting op een NKC Camperverzekering. Is dat de partner, dan is dat mogelijk.  

 • Kunnen mijn partner en ik tijdens de rijvaardigheidstraining afwisselen?

  Nee, dat kan niet. De NKC Camperrijvaardigheidstrainingen zijn zo georganiseerd dat één van beide deelnemers de bestuurder is. De ander is dan automatisch de bijrijder. Dit is met alle rijscholen zo afgesproken.

 • Wat zijn de voorwaarden om te slagen voor de rijvaardigheidstraining?

  Na afloop van een NKC Camperrijvaardigheidstraining ontvangt de bestuurder een certificaat. Je doet dus geen examen. Tijdens de training oefen je verschillende onderdelen en rijd je in je eigen camper, samen met een instructeur, op de openbare weg. Hij of zij beslist na afloop of je deze onderdelen voldoende beheerst. Op basis daarvan behaal je een cijfer. Bij minimaal een 6 ontvang je het certificaat.

 • Ik neem deel aan een NKC Camperrijvaardigheidstraining. Hoe kom ik in aanmerking voor de korting op de verzekeringspremie?

  Wanneer de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder tijdens deze training de bestuurder van de camper is en het certificaat behaalt, geldt een premiekorting op de NKC Camperverzekering. Om een NKC Camperverzekering af te kunnen sluiten, moet je lid zijn van onze vereniging.

 • Kun je ook individuele rijvaardigheidstrainingen boeken en heb je dan ook recht op de korting op de verzekeringspremie?

  Ja, dat kan. De NKC heeft met een aantal rijscholen afspraken hierover gemaakt. Op onze website staat een overzicht van de deelnemende rijscholen. Wanneer de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder tijdens deze individuele training de bestuurder van de camper is en het certificaat behaalt, geldt een premiekorting op de NKC Camperverzekering. Om een NKC Camperverzekering af te kunnen sluiten, moet je lid zijn van onze vereniging. Een individuele rijvaardigheidstraining is overigens alleen boekbaar voor NKC-leden. 

 • Als je deelneemt aan de Camperdriving Experience, heb je dan ook recht op de korting op de verzekeringspremie?

  Nee, de premiekorting geldt niet voor de Camperdriving Experience.

 • Ik heb geboekt voor het evenement ‘Neem het stuur over’. Geldt daarvoor ook die premiekorting?

  Nee, die korting geldt niet voor dit evenement. Neem het stuur over heeft een heel andere insteek. Dit evenement is bedoeld voor mensen die normaal gesproken niet achter het stuur zitten. Tijdens dit evenement krijgen zij meer zelfvertrouwen, waardoor ze het stuur toch eens kunnen of willen overnemen.