Camperreis USA

Best of the West


Zo bezoek je vele schitterende natuurparken. Van de wereldberoemde Grand Canyon en het Yellowstone National Park tot andere verborgen parels. Ook is er tijd om een gokje te wagen in het knotsgekke Las Vegas.

Tijdens de reis heb je een comfortabele camper tot je beschikking en overnacht je veelal midden in de natuur. De nadruk ligt dan ook op de beleving van de omgeving en natuurlijke schoonheid. Zo staan ‘de huisjes op wielen’ vaak onder een fantastische sterrenhemel bij een knisperend kampvuur. Commerciële campings met bijbehorende drukte worden zo veel mogelijk vermeden. Dat betekent weinig vijfsterrencampings, wel vaak miljoenen sterren aan de hemel. Regelmatig geen stroom en wifi, maar wel overnachten in uitstekende campers op de mooiste plekken.

Reisprogramma groepsreis

1 Amsterdam > Las Vegas, ,  De eerste twee overnachtingen vinden plaats aan de wereldberoemde Strip in een goed middenklasse hotel met ontbijt.   2 Las Vegas, verwonder jezelf door kennis te maken met deze knotsgekke stad. 3 > Willow Beach, bij het ophalen van de camper krijg je extra aandacht van de reisbegeleiding, die alle tips en tops van de Amerikaanse campers kent.
4 > Williams, ondanks dat je vandaag zo’n 320 kilometer rijdt is dit een relaxte rijdag, zodat je rustig aan de camper kunt wennen. 5 > Grand Canyon N.P., in de ochtend arriveer je bij de Grand Canyon, waar je de verder de hele dag de tijd hebt om dit wereldwonder op je in te laten werken. 6 > Wahweap, de hele ochtend heb je nog voldoende tijd om diverse andere uitzichtpunten van de Grand Canyon te bezichtigen.
7 Wahweap, vanaf de camping is de mooie omgeving makkelijk te verkennen, maar het hoogtepunt van vandaag is toch wel de Antelope Canyon. 8 > Monument Valley, Monument Valley is wellicht één van de herkenbaarste plekken van de reis. 9 > Blanding, na het afscheid van Monument Valley wacht alweer de volgende bijzondere plek op je bij het Goosenecks State Park.
10 > Canyonlands N.P., via de outdoor-hoofdplaats Moab waar het bruist van activiteiten bezoek je vandaag Dead Horse Point en Canyonlands National Park. 11 > Moab, de volgende topper is Arches National Park, waar zich de grootste concentratie natuurlijke bogen ter wereld bevindt. 

12

12 > Fruita, tijdens de tocht van vandaag rijd je een groot deel langs de Colorado rivier met schitterend zicht op de rode rotsen.
13 > Vernal, een rustige dag, maar het bezoek aan het Dinosaur National Monument maakt de rit wel bijzonder. 14 > Boulder, je start vandaag met het prachtige uitzicht van de Red Canyon Overlook. 15 > Grand Teton N.P., ’s morgens bezoek je het leuke plaatsje Jackson, en dee rest van de dag heb je de tijd om te genieten van het wonderschone Grand Teton National Park.
16 > Yellowstone N.P., in de ochtend rijd je Yellowstone in, het oudste Nationale Park van de Verenigde Staten. Je zult je hier drie dagen lang kunnen verwonderen over de diversiteit van de vele natuurlijke wonderen. 17-18 Yellowstone N.P. 19 > Jackson, terugrijdend naar het zuiden ziet je vandaag het andere gedeelte van het Grand Teton National Park.
20 > Hyrum S.P., op deze dag verlaat je de staat Wyoming, rijd je een klein stukje door Idaho en arriveer je in Utah. 21 > Salt Lake City, deze mormonenstad is een bezoek meer dan waard. 22 > Huntington S.P., vandaag een rustige tocht langs het Utah Lake en door de stadjes Prove en Price. 
23 > Goblin Valley S.P.Goblin Valley S.P., het einddoel van vandaag is Goblin Valley State Park, waar je je op een andere planeet zult wanen. 24 > Bicknell, afhankelijk van het weer en de omstandigheden neemt de reisbegeleiding je mee naar een zeer bijzondere wandeling door een canyon, werkelijk een hoogtepunt. 25 > Kodachrome Basin S.P., vandaag rijd je over één van de mooiste wegen van de Verenigde Staten.
26 > Bryce Canyon N.P., je hebt de gehele dag de tijd om kennis te maken met Bryce Canyon National Park. 27 > Zion N.P., je rijdt door de Red Canyon via een mooie route naar Zion National Park.  28 Zion N.P., het wandelpark bij uitstek.
29 > Valley of Fire S.P., op weg naar het laatste hoogtepunt van de reis, de Valley of Fire. 30 Las Vegas > Amsterdam,  je wordt met de groep teruggebracht naar het vliegveld en na de incheckprocedure vlieg je via een tussenstop weer naar Nederland, waar wij de volgende dag aankomen. 31 Amsterdam, in de wetenschap dat je een fantastische reis hebt beleefd neemt de groep op Schiphol afscheid van elkaar en reis je naar huis.

Praktische informatie groepsreis

 • ESTA-aanvraag is verplicht (U$ 14 p.p.). Ter plaatse bijdrage fooienpot (€ 25 p.p).
 • Afwijkende voorwaarden camperhuur voor deelnemers van 80 jaar of ouder. Eigen risico camper van € 1.000 per schadegeval.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan. Zie verder artikel 4 van de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.
 • Deze route is onder voorbehoud. Aanpassingen aan de route zijn mogelijk i.v.m. beschikbaarheid of weersomstandigheden
 • Bekijk hier de Algemene voorwaarden NKC Camperreizen 2020

Inbegrepen in de reissom

 • Retourvlucht Amsterdam - Las Vegas
 • 2 x overnachting incl. ontbijt in middenklasse hotel aan de Strip in Las Vegas
 • Kennismakingsbijeenkomst incl. lunch
 • Reisboek en wegenkaart
 • Camperhuur (topklasse, lengte tussen 6.30 en 8,10 meter) incl. persoonlijke camperpakketten, vertrekuitrusting, verzekering en gereden kilometers
 • Transfers van en naar de luchthaven Las Vegas-hotel-camperdepot v..v.
 • 27 x overnachting op campings
 • Excursiepakket t.w.v. € 250 p.p.
 • 1 x diner (incl. 2 drankjes)
 • Toegangspas Nationale Parken en Monumenten

 

Ervaar en beleef, samen met ons, de mooiste Nationale Parken in de USA.

Reisbegeleiders Henk en Herma Speelman


Boek NKC Groepsreis