Camperreis door Namibië

Op avontuur in een 4x4 camper


Na een rustige start van de reis, waarbij de ervaren Nederlandse reisbegeleiders je snel vertrouwd maken met de fourwheel-camper, bezoeken we de prachtige Fish River Canyon in het zuiden van Namibië. Daarna reizen we naar de Sossusvlei in het nationaal park Namib-Naukluft. Het bezoek aan deze grootste rode zandbak ter wereld is erg indrukwekkend.

Ook een bezoek aan het bekende zandduin Dune 45 staat op het programma, evenals de verkenning van de surrealistisch aandoende Deadvlei. Na het passeren van de Steenbokskeerkring reizen we naar de havenstad Swakopmund aan de Atlantische Oceaan, waar we inschepen voor een zeesafari om dolfijnen en zeehonden te spotten. Na een bezoek aan één of meerder van de vele zeehondenkolonies bij Cape Cross, rijden we dwars door het ruige Damaraland. Hier genieten we van het prachtige ruige rode landschap met onder meer natuurlijke rotsbogen en versteend bos.

Omdat wij regelmatig off road rijden, kunnen we optimaal van deze bijzonderheden genieten. Aan de horizon lonkt het nationaal park Etosha, een van de mooiste wildparken van Afrika, waar we drie dagen verblijven. We ontmoeten hier kuddes impala's, zebra's, antilopen, olifanten en giraffen in hun natuurlijke habitat. Aan het einde van deze verrassende reis brengen we nog een bezoek aan de Spitzkoppe, een eilandberg in de Namibwoestijn die ook wel de Matterhorn van Namibië wordt genoemd.

Op maandagavond 17 juni 2019 is er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. De reisbegeleliders vertellen alles over deze reis en laten veel beeldmateriaal zien. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden via e-mail: reizen@nkc.nl, o.v.v. het aantal personen.

Reisprogramma groepsreis

1 Amsterdam > Windhoek Hosea Kutako Int. Airport, via Luanda 2 > Windhoek. Na aankomst camper ophalen en boodschappen doen. Welkomstdiner. 3 > Mariental. Een rustige rit van 260 kilometer.
4 > Keetmanshoop, verblijf op farmcamping met kokerbomenbos en giants playground rotsformatie. 5 > Canon Roadhouse. Eerste kennismaking met scenic gravelroad. Verblijf op woestijncamping. 6 > Ai Ais bij de Fish River Canyon. De dag begint met sunshine walk rond Canon Roadhouse.
7 Aus. Via een prachtige weg langs de grens met Zuid-Afrika. 8 > Duwisib Castle via de Remhoogte-pas. Bezoek aan het kasteel. 9 > Sesriem. Via de Zarishoogte. Dit is de uitvalsbasis voor de Sossusvlei.
10 Bezoek aan Dune 45, de Deadvlei en de Sesriem Canyon 11 Rustdag. 12 > Swakopmund. Aan de Atlantische oceaan, via Walvisbay.
13 Excursie: De Living Desert Tour vol met kleine en grote verrassingen. Geniet van het ecosysteem in deze zandwoestijn. 14 Boottocht met catamaran en self drive naar Moonlandscape naar de tweeblaarkanniedoodplant. 15 > Uis. Richting Damaraland, langs Henties Bay. Camping met een relaxte tea garden.
16 > Aabadi Mountains camp. Een echte Afrikaanse camping, via een prachtig berglandschap. 17 Rustdag. Of op eigen gelegenheid een tocht maken naar de organ pipes, petrified forest en rotstekeningen in omgeving van Twijfelfontein.
18 > Hoada Campsite (nabij Kamanjab). Kans om een kudde olifanten tegen te komen.
19 Optionele excursie naar een Damaradorp. 20 Rustdag. 21 > Okakuejo, Etosha National Park Wilderness camping, via Kamanjab en Outou.
22 Genieten van wildlife in het National Park, inclusief een night game drive. 23 > Halali campground, Etosha National Paark. 24 > Sachsenheim guest farm. Net buiten Etosha National Park.
25 Otjiwarongo, een rijdag over de teerweg. 26 > Spitskoppe camping. Een van de mooiste campings van deze reis. Een rijdag afwisselend over gravel road en teerweg.  27 Rustdag, genieten van de rust op de grootse Spitskoppe Camping.
28 Rustdag en hiking tour. 29 > Windhoek, vanuit Spitskoppe over het laatste stukje gravel road en verder teerweg. Afscheidsdiner 30 > Amsterdam. Camper inleveren, in de namiddag vertrek vanuit Windhoek.
31 Aankomst Schiphol. Einde reis.    

Praktische informatie groepsreis

Inbegrepen in de reissom

 • 30 x overnachting
 • Kennismakingsbijeenkomst met koffie/thee, diner (incl. 2 drankjes)
 • Reisboek en wegenkaart
 • 7 x excursie
 • Welkomst- en afscheidsdiner
 • Transfer van de luchthaven van Windhoek naar het camperverhuurstation
 • 29 dagen camperhuur, inclusief ongelimiteerde mijlen, camper- en persoonlijke uitrustingen (incl. extra set schoon bedlinnen)
 • De Bobo Discover FUNX camper is verzekerd op basis van CDW-midi verzekering (eigen risico ZAR 19.000 per gebeurtenis). Het is mogelijk de verzekering om te zetten naar een CDW-maxi verzekering, hiervoor geldt een toeslag van € 200,00 (eigen risico ZAR 0 per gebeurtenis)
 • Retourvlucht Amsterdam-Windhoek (met tussenstop in Luanda) met KLM, economy class, incl. 1 stuks ruimbagage. NB: Bij de genoemde reissom is een indicatief bedrag voor de vliegreis met KLM Airlines inbegrepen, gebaseerd op prijzen van 2019 t.w.v. € 1010,00 per persoon, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Circa 11 maanden voor vertrek kunnen we definitieve tickets boeken, indien het uiteindelijke tarief hoger is dan genoemde indicatieprijs, zal een toeslag worden berekend.
 • Fooien
 • N.B.: De reissom is geldig bij 12 deelnemende equipes (inclusief reisbegeleiding), dit is tevens het maximaal aantal equipes.

 

Met een 'vierwielbakkie' (4x4 camper) op een avontuurlijke safari door verrassend Namibië.

Reisbegeleiders Henk en Herma Speelman


Boek NKC Groepsreis