Camperreis Moldavië

Klussen en camperen


Wil je graag iets betekenen voor de allerarmsten in Europa? Ga mee met deze bijzondere reis naar Strășeni in Moldavië om twee weken lang met andere camperaars de handen uit de mouwen te steken. In Moldavië, een voormalige Sovjetrepubliek, leeft 80 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Ouderen leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden. De NKC-groep gaat twee weken aan de slag bij het dag- en verpleegcentrum voor bejaarden in Strășeni om het leven van deze ouderen iets lichter te maken. De werkzaamheden bestaan uit schoonmaken, de tuin onderhouden, schilderen, kleinschalige verbouwingen en reparaties verrichten.

Deze bijzondere camperreis begint in Boedapest. Met de groep rijd je vervolgens in vijf dagen naar Strășeni. Onderweg verkennen we het platteland waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In Strășeni staan er meerdere klusdagen op het programma, maar is er ook tijd om met je eigen camper en de bewoners enkele uitstapjes in de omgeving te maken. Zo bezoeken we het archeologische complex Orheiul Vechi met zijn beroemde grotkerk en gaan we een dag naar de dierentuin. Alles bij elkaar een unieke reis waar jij echt het verschil maakt.

Reisprogramma groepsreis

1 > Boedapest, welkomstdiner 2 Lugoj

3 > Zărnești


4 Zărnești

5 > Adjud

6 > Strășeni, aankomst camping

7 Vrije dag


8 'Day of open doors', kennismakingsdag op Day Care Centre 9-10 Klusdag


11 Excursie Zoo met ouderen 12 Helpen op het Day Care Center 13  Excursie Orhei Vechi met ouderen
14 Vrije dag, facultatief bezoek aan Milestii Mici, de grootst onderaardse wijnkelder ter wereld (lengte 200 km) 15-16 Klusdag 17 Excursie klooster met ouderen
18 Helpen op het Day Care Center 19 Afscheidsfeest 20 Vrije dag, afscheidsdiner
21 Einde reis    

Praktische informatie groepsreis

Inbegrepen in de reissom

  • 20 x overnachting
  • Kennismakingsbijeenkomst
  • Reisboek en wegenkaart
  • 3 x excursie met ouderen
  • 2 x diner
  • 4 x lunch
  • 2x ingredienten voor zelfbereide lunch met ouderen
  • 2x borrel

 

 

Je krijgt er meer voor terug dan je geeft….

Reisbegeleiders Chrit en Marij Kersten