Camperreis Finland en Noorwegen

Scandinavische hoogtepunten


Finland, bekend als het land met de duizend meren met vele rotsachtige eilandjes, biedt veel ruimte en prachtige natuur. In juni en juli zijn de nachten kort en is het vaak droger en warmer dan in Nederland. We maken een boottocht, bezoeken een huskyfarm en reizen tot aan de Russische grens. In Lapland is er de mogelijkheid om de kerstman in het kerstdorp te bezoeken en op de Poolcirkel te staan. In Noorwegen behoort een ontmoeting met elanden en walvissen tot de mogelijkheden.

Finland heeft ook veel te bieden aan bezienswaardigheden uit vervlogen tijden. Voordat we Noorwegen binnenrijden, komen we in het Zweedse Kiruna, bekend om een grote ijzerertsmijn en bij een bezoek wordt duidelijk waarom een deel van deze stad wordt verplaatst.

Dan volgt een tocht door Noorwegen, met indrukwekkende landschappen en pittoreske vissersdorpjes op de Lofoten. In Å bezoeken we het stokvismuseum. Weer terug op het vasteland, kunnen we in Saltstraumen de grootste getijdenstroom ter wereld zien.

Deze Basic-reis biedt veel vrijheid: deelnemers kunnen op eigen gelegenheid genieten van de indrukwekkende rust en ruimte. Tijdens de rustdagen is er veel gelegenheid om  zelf activiteiten te ondernemen, zoals zalm vissen, of om er als ontdekkingsreiziger op uit te trekken.

Reisprogramma groepsreis

1 Helsinki, welkomstborrel  2 Helsinki  3 > Punkaharju 
4 > Kuopio  5 Kuopio, boottocht  6 > Manamansalo 
7 Manamansalo  8 > Käylä  9 Käylä 
10 > Sodankylä  11 > Muonio  12 Muonio, bezoek husky farm 
13 > Kiruna, passeren Zweedse grens  14 Kiruna  15 > Øyjord, passeren Noorse grens 
16 > Sandsletta  17 > Moskenes  18 Moskenes, bezoek aan stokvismuseum in Å 
19 > Kleppstad  20 > Innhavet 21 > Saltstraumen 
22 Saltstraumen 23 > Hilstad  24 Hilstad, varen met postboot, Poolcirkel 
25 > Torget  26 > Namsos  27 Namsos 
28 > Øysand  29 > Molde, via Atlanterhavnveien  30 > Geiranger  
31 Geiranger  32 > Lom  33 Lom, bezoek aan staafkerk 
34 > Lærdal  35 > Rødberg  36 > Stathelle 
37 > Kristiansand, afscheidsborrel  38 Kristiansand   

Praktische informatie groepsreis

  • Dit is een lange reis met regelmatig pittige etappes. Een goede conditie en enige wandelervaring zijn daarom van belang. Het is geen geschikte reis voor mensen met hoogte- en tunnelvrees.

 

Zuurstof, rust en ruimte zijn maar enkele van de vele afwisselende ingrediënten, die deze reis met een pure natuurbeleving biedt.

Reisbegeleiders Ton en Gerda van der LubbeKoop Camperroute