Camperreis Estland, Letland, Litouwen, Polen en Rusland

Baltische pracht plus


De Baltische landen zijn van een ongerepte en ongekende schoonheid en staan bol van cultureel erfgoed. Door hun roerige geschiedenis zijn de Duits-Pruisische, Poolse, Russische en Scandinavische invloeden duidelijk zichtbaar, zowel in de architectuur als in de cultuur.

In de bruisende, kleurrijke en goed bewaard gebleven Hanzesteden Vilnius, Riga en Tallinn staan prachtige gotische panden en verfijnde jugendstilgebouwen. De stadscentra zijn compact en alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand.

Een van de hoogtepunten van deze reis is de vijfdaagse busexcursie naar Sint-Petersburg, waarbij we de camper voor vier nachten verruilen voor een hotel. We bezoeken er het indrukwekkende Catharinapaleis met zijn fraaie interieurs. We maken een stadstour langs diverse bezienswaardigheden en krijgen een rondleiding in de wereldberoemde Hermitage, met een van de grootste kunstcollecties ter wereld.Tot slot wordt een bezoek gebracht aan het Petershof. Er is ook ruimte om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

Op de terugweg naar Polen reizen we via de Russische enclave Kaliningrad. Hier verblijven we een nacht, zodat we voldoende tijd hebben om de stad te bezoeken.

Reisprogramma groepsreis

1 Gizycko, Polen  welkomstmaaltijd 2 > Suwalki  3 > Rudiškes, Litouwen
4 Rudiškes, per bus naar Vilnius en stadswandeling op eigen gelegenheid 5 Rudiškes  6 Rudiškes, per bus naar Trakai, bezoek kasteel en stadje o.l.v. gids, lunch
7 > Siauliai, onderweg bezoek Kaunas en  klooster (Bernardine monastery) in Tytuvenai 8 > Zorgi, Letland, onderweg in Pilsrundale bezoek barokkasteel Rundale 9 Zorgi
10 > Pärnu, Estland 11 Pärnu 12 > Tehumardi  naar eiland Saaremaa met veerboot

13 > Tehumardi 14 Tehumardi, gezamenlijke maaltijd 15 > Haapsalu 
16  Haapsalu  17 Saue Vald, mogelijkheid tot bezoek Estlands openluchtmuseum 18 Saue Vald, per trein naar Tallinn, stadswandeling op eigen gelegenheid
19 Saue Vald, gezamenlijke maaltijd 20 > Toila

21 > Sint-Petersburg bus transfer, lunch, metro verkenning


22 Sint-Petersburg, bezoek Catharina paleis o.l.v. gids, lunch, stadsrondrit per bus

23 Sint-Petersburg, bezoek Catharina paleis o.l.v. gids, lunch, stadsrondrit per bus 24 Sint-Petersburg, vrij te besteden dag, diner met Russische muziek en folklore
25 > Toila, bezoek Peterhof per boot, lunch, bus transfer 26 Toila, Estland 27 > Taevaskoja
28 > Raiskums (Letland) 30 > Raiskums, bezoek brouweri 30 > Riga
31 Riga, naar Riga excursie Art Nouveau wijk, waarna stadswandeling op eigen gelegenheid 32 > Bukdangas, Letland 33 >  Nicas Pagasts (Verbelnieki)  onderweg bezoek watervallen Kuldiga
34 Nicas Pagasts (Verbelnieki) gezamenlijke maaltijd 35 > Nida (Nidden) met veerboot, mogelijkheid tot bezoek nucleair museum 36 Nida (Nidden)  
37 > Kaliningrad, bezoek stad 38 > Malbork 39 Malbork
40   Einde reis    

Praktische informatie groepsreis

 • Voor het verblijf in St. Petersburg worden de visa door de reisbegeleiding aangevraagd. Hiervoor dienen zij uiterlijk 1 april 2019 te beschikken over de exacte paspoort- en campergegevens van de deelnemers alsmede een zgn. Ruslandverklaring van de ziektekostenverzekering.
 • Paspoorten dienen aan het einde van de reis nog minstens een half jaar geldig te zijn en minimaal nog twee lege tegenover elkaar liggende bladzijden te bevatten.
 • Gelet op de stedenbezoeken dienen de deelnemers  goed ter been te zijn en over een redelijke conditie te beschikken.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan op deze reis.

Inbegrepen in de reissom

 • 39 x overnachting
 • Kennismakingsbijeenkomst met maaltijd en overnachting
 • Reisboek en wegenkaart
 • Route in de app Campercontact
 • Fooien
 • 1 x excursie   
 • 2 x museumbezoek
 • 3 x stadsbezoek op eigen gelegenheid
 • 1 x lunch (incl. 1 drankje)
 • 6 x diner (incl. 2 drankjes)
 • Veerboot Saaremaa v.v.
 • Busexcursie Sint-Petersburg met 4 x logies & ontbijt, 3 x excursie, 1 x stadstour, 1 x rondvaart, 3 x lunch, 1 x diner, visum Rusland •Veerboot Klaipeda-Neringa v.v.

 

Ga met ons op ontdekking door de Baltische landen en St. Petersburg met hun grote bewogen geschiedenis, vele rijkdommen en culturele erfgoed.

Reisbegeleiders Gerrit en Lieke Schanstra


Boek NKC Groepsreis