Camperreis Engeland

Zuid-Engels genieten


Kom in romantische sferen tijdens de camperreis door Zuid-Engeland. Geniet van het afwisselende landschap, de kastelen en kathedralen.

Zuid-Engeland heeft een veelzijdig landschap, van lieflijk glooiend tot grillig en ruig. In mei is het doorgaans zonnig en kunnen we genieten van fraaie voorjaarskleuren en mooie, heldere luchten. We volgen de grillige, ruige kustlijn van Noord-Devon en Cornwall via voornamelijk smalle wegen. Onderweg genieten we van schitterende vergezichten, prachtige stranden, knusse baaitjes, oude haventjes en schilderachtige dorpjes. Op het meest westelijke puntje van Engeland maken we het Land’s End-gevoel mee, met Noord-Amerika op 3.150 mijl aan de andere kant van de oceaan.

Zuid-Engeland is ook genieten van uniek erfgoed. Engeland zit vol oude romantiek en er staan veel indrukwekkende kastelen, fraaie landhuizen en schitterende kathedralen, zoals in Salisbury, Bath, en Wells. Ook bijzonder zijn de prachtige tuinen met soms subtropische kenmerken. De National Trust beschermt dit het Engelse erfgoed. Met een lidmaatschap hiervan hebben we vrij toegang tot alle eigendommen van de National Trust.

Reisprogramma groepsreis

1 > Guînes, welkomstdiner 2 > Crowborough (overtocht > Dover > Crowborough), bezoek Sissinghurst Castle 3 > Salisbury, mogelijk bezoek Petworth House
4 Salisbury 5 > Bath, bezoek Stonehenge, mogelijk bezoek Stourhead 6 Bath
7 > Porlock, mogelijk bezoek Dunster Castle, Wells 8 Porlock, diner 9 > Barnstaple, Broomhill high tea
10 > Newquay, mogelijk bezoek Clovelly, Tintagel 11 Newquay 12 > Land's End, mogelijk bezoek St Ives, Levant Team Mine
13 > Marazion, mogelijk bezoek Land’s End, Trengwainton 14 Marazion, bezoek St Michael’s Mount 15 > St. Austell, mogelijk bezoek Glendurgan, Truro
16-17 St. Austell, bezoek Eden Project 18 > Tavistock, mogelijk bezoek Lanhydrock 19 > Brockenhurst, mogelijk bezoek Exeter, Lyme Regis
20 Brockenhurst (New Forest), afscheidsdiner 21 > Dover 22 > Calais

Praktische informatie groepsreis

 • Uiterlijk zes weken vóór aanvang van de reis moeten de exacte paspoort- en campergegevens bij ons bekend zijn. Houd rekening met tijdig verlengen van het paspoort. Bij niet tijdig doorgeven van wijzigingen, worden de soms hoge wijzigingskosten van de ferrymaatschappij aan de deelnemer doorberekend.
 • Huisdieren zijn, onder voorbehoud, toegestaan op deze reis. Er is beperkte beschikbaarheid aan boord van de ferry (toeslag hond: € 40). Dit betekent niet dat deze reis per definitie geschikt is voor een huisdier. Tijdens excursies en bij restaurantbezoek zijn ze niet welkom. Zie verder artikel 4 van de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Inbegrepen in de reissom

 • 21 x overnachting
 • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
 • Reisboek en wegenkaart
 • Route in app Campercontact
 • Fooien
 • 3 x bezoek aan bezienswaardigheid
 • 3 x diner (incl. 2 drankjes)
 • 1 x high tea
 • Overtocht Calais-Dover v.v.
 • Lidmaatschap National Trust

 

Maak kennis met schitterende tuinen, grillige kusten, smalle wegen, mooie vergezichten en Engelse hoffelijkheid.

Reisbegeleiders Rene en Paula vegerKoop Camperroute