NKC: programakkoord biedt plussen en minnen

Als het gaat om duurzaamheid, is het hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen mager te noemen. Dat stelt directeur-bestuurder Stan Stolwerk, in een eerste reactie op het akkoord met de titel Hoop, lef en trots. Wat betekent het akkoord voor de camperaar?

Camper Nederland Min

De NKC heeft het akkoord op een aantal thema’s gescand en komt tot de conclusie dat het een kwestie van plussen en minnen is. Duurzaamheid komt er bekaaid af, onder meer door het schrappen van subsidieregelingen en het verhogen van de maximumsnelheid. Positief is dat het akkoord een opening biedt om in zero-emissiezones uitzonderingen te creëren. Bijvoorbeeld voor oudere campers, die immers gemiddeld een veel langere levensduur hebben dan bestelbusjes van hetzelfde bouwjaar.

Veel is echter nog onduidelijk, bijvoorbeeld als het gaat om betalen naar gebruik in de wegenbelasting en de btw op camperplaatsovernachtingen. De NKC blijft dan ook in Den Haag de vinger aan de pols houden. Lees het volledige commentaar van de NKC op Hoop, lef en trots op de pagina Belangenbehartiging op website van de NKC.