Meter meer mogelijkheden in Innova Roadtrip 695L

De nieuwe buscamper Innova Roadtrip 695L is een meter langer dan zijn voorganger, de 595L. Die meter extra biedt eindeloos veel mogelijkheden, van meer zitplaatsen tot een ruimere keuken.

Innova Roadtrip Exterieur

De Mercedes Sprinter L3 dient als basisvoertuig voor de Innova Roadtrip 695L. Het extra oppervlak ten opzichte van de 595L gebruikt de Nederlandse camperbouwer onder meer om de keuken een halve meter langer te maken, waardoor hij behoorlijk groot is voor een buscamper. Tussen de ronde spoelbak en de inductiekookplaat is volop ruimte voor het bereiden van een maaltijd. Het werkblad is van composiet, evenals de afdekplaat van de spoelbak. Deze is ook te gebruiken als blad voor een tweede tafeltje. 

De lange Mercedes biedt ook de mogelijkheid voor een groot bed van twee meter lang. De badkamer is van alle gemakken voorzien. Naar wens is het badkamermeubel met dertig centimeter in te korten, waardoor nog meer ruimte in de camper ontstaat. Ook is het mogelijk om de hangkast weg te laten en daarmee de badkamer te vergroten.  

Tafel uitneembaar 

In het zitgedeelte heeft de Innova Roadtrip 695L een derde stoel, die tegenover de draaibare cabinestoelen staat. Een bank in plaats van een stoel behoort tot de opties. Ook een grotere tafel staat op de optielijst. Om meer ruimte te kunnen creëren is de tafel uitneembaar gemaakt, zodat ook alleen het ronde tafeltje te gebruiken is. 

De Innova Roadtrip 695L is ook verkrijgbaar in de robuuste 4×4-uitvoering, die meer bodemvrijheid biedt. Camperaars die geen vierwielaandrijving nodig hebben, maar met hun buscamper wel extra grip op de weg of onverharde paden wensen, kunnen kiezen voor verhoogde achterwielaandrijvers, eventueel in combinatie met difflock. Wat de nieuwe camper gaat kosten, is nog niet bekend.