Dethleffs XL Family A7872-2: zee aan ruimte

Passen en meten is er niet bij in de nieuwe Dethleffs XL Family A7872-2. Deze alkoofcamper is maar liefst 8,60 meter lang en is ingericht voor gezinnen of grote reisgezelschappen.

Zes personen kunnen reizen en slapen in de alkoofcamper, de eerste in de nieuwe serie XL Family van grote campers met volop zit- en slaapplaatsen. Ook de stahoogte in de nieuweling is flink: 2,09 meter. 

De Dethleffs XL Family A7872-2 heeft een treinzit voor vier personen. Tijdens het reizen zitten twee personen tegen de rijrichting in. In combinatie met een bank aan de bestuurderszijde, is van de treinzit ook een rondzit te maken. Hiervoor levert Dethleffs een rugsteun die het woongedeelte van de cabine afsluit.

Veel bergruimte 

Voor de nacht zijn de banken om te bouwen tot een tweepersoonsbed. De alkoof biedt eveneens twee slaapplaatsen. Achterin is overdwars nog een 2,11 meter lang tweepersoonsbed te vinden. Het zijraam en het dakluik in de alkoof zijn allebei te openen. Het slaapgedeelte achterin heeft veel bergruimte en is voorzien van aansluitingen voor telefoons, tablets of e-readers. 

De keuken heeft een kookstel met twee gaspitten, een ronde spoelbak, een koelkast van 137 liter en een oven. Het sanitair is ruim, met een douche aan de passagierszijde en aan de overkant het toilet en de wastafel. Hiervan is een grote badkamer te maken. 

Negentrapsautomaat 

De Fiat Ducato dient als basisvoertuig. In de standaarduitvoering is de Ducato voorzien van een 180 pk multi-jet en een negentrapsautomaat. Ook meerdere assist-systemen, cruisecontrol, airconditioning en achteruitrijcamera’s zijn inbegrepen.

Wintercamperen is geen enkel probleem met de Dethleffs XL Family A7872-2. De alkoofcamper is onder meer voorzien van een verwarmde dubbele bodem en uitstekende isolatie. De XL Family A7872-2 is nog niet in Nederland te koop, maar daar kan in de nabije toekomst verandering in komen.