Bedden met liftsysteem in buscamper Affinity Three

De Affinity Three is de nieuwste buscamper van het Poolse merk, waarin twee volwassenen en een kind kunnen overnachten. Het is pas vier jaar geleden dat de eerste buscamper van Affinity op de markt kwam, maar inmiddels biedt het merk een flink aantal verschillende campers.

Affinity kiest in de buscamper voor enkele bedden, geliefd bij veel camperaars. Voor lange mensen zijn deze wellicht wat kort, met name het bed aan de bestuurderszijde, dat 181 centimeter lang is. Het andere bed is 193 centimeter lang. Van de bedden is ook een tweepersoonsbed te maken. 

Opvallend is het liftsysteem waarmee Affinity de bedden uitrust; een oplossing die in buscampers met een dwarsbed wel vaker voorkomt. Hiermee zijn de bedden elektrisch in een hoge stand te zetten, waarna ze via een trapje bereikbaar zijn. Zo ontstaat er een forse bagageruimte: onder de bedden passen bijvoorbeeld twee fietsen. 

Kinderbed 

De Affinity Three heeft vier goedgekeurde zitplaatsen. Van de zitgroep is in twee stappen een kinderbed van 160 bij 90 centimeter te maken. De badkamer, achter de bank, is compact. Kastjes bieden genoeg bergruimte en de wastafel kan in de wand klappen, waarna het toilet en de douche te gebruiken zijn. De keuken is uitgerust met twee gaspitten en een koelkast van 70 liter. 

Basisvoertuig van de Affinity Three is de Fiat Ducato, met een krachtige motor van 180 pk en een negentrapsautomaat. De Poolse buscamper heeft een rijke standaarduitrusting, met onder meer dubbele airbags, cruisecontrol, een achteruitrijcamera, een veiligheidspakket en lichtmetalen wielen van 16 inch. Wat de Affinity Tree gaat kosten, is nog niet bekend.