Bürstner presenteert microcamper Habiton als studiemodel

Bürstner heeft op de Caravan Salon in Düsseldorf een studiemodel van een microcamper op basis van de Renault Kangoo gepresenteerd, met een daktent, een luchtbed en een achtertent. Er was veel belangstelling voor, maar het is nog niet duidelijk of deze Habiton by Bürstner daadwerkelijk op de markt komt.

Met deze microcamper speelt Bürstner in op de vraag naar kampeerauto’s die ook in het dagelijks leven zijn te gebruiken. De Kangoo is hiervoor zeer geschikt. De opblaasbare daktent is in de auto geïntegreerd en gaat dankzij de hardtop op in het silhouet. Onderweg is de Habiton hierdoor net zo wendbaar als een reguliere personenauto. Pas op de camperplaats ontvouwt zich een camper. De modulaire inrichting maakt het mogelijk om de Habiton op allerlei manieren te gebruiken. In de daktent kunnen twee personen overnachten. Als de voorstelen zijn ingeklapt, biedt een luchtbed in het voertuig zelf biedt ook nog een slaapplaats.

Leefruimte in achtertent

Meer leefruimte ontstaat door een extra tent aan de achterzijde van de microcamper op te zetten. De Habiton by Bürstner meet zich met andere urban campers dankzij onder meer de uitneembare keukenmodule aan de achterzijde van de auto. Deze unit bestaat uit een inductiekookplaat en een spoelbak. De Habiton is verder uit te rusten met een elektrische koelbox, ventilatieroosters met insectenhorren, multifunctionele raamverduistering, ledspots en een extra accu.

Bürstner bepaalt op een later moment of de microcamper Habiton in serieproductie gaat. Wat hij dan gaat kosten, is nog niet bekend.