Volop opties in Custom Bus Camper XL

De traditionele buscamperindeling is ver te zoeken in de sportieve Camper XL van Custom Bus. De Duitse camperbouwer kiest voor een geheel eigen indeling van de Volkswagen Crafter. Opvallend zijn de stijlvolle looks en de grote badkamer achter in de camper.

Avontuur, comfort en vrijheid zijn belangrijke waarden voor Custom Bus, dat al eerder camperbussen bouwde op de VW T6.1. De Crafter biedt het bedrijf uit Duitsland nog meer mogelijkheden voor een camper die geschikt is voor avontuur, maar ook veel comfort biedt. Voor deze nieuweling lag de focus op maximale flexibiliteit en een functionele en tijdloze inrichting. Het resultaat is een buscamper met een sportief exterieur en een sfeervol interieur.

Eikenhout en antraciet
Binnen zorgt de combinatie van antracietkleurige meubels en panelen met eikenhouten wandbekleding voor een warme uitstraling. Grote blikvanger in de Custom Bus Camper XL is de badkamer, die zich uitstrekt over de gehele achterzijde van de bus. Hierin zijn een opklapbare wastafel, een droogtoilet en een in de vloer geïntegreerde douchebak met gordijn te vinden. Deze douche is ook buiten te gebruiken. Twee wandjes scheiden het sanitair van de rest van het woongedeelte.

Slapen gebeurt op de driezitsbank, die tot een tweepersoonsbed is om te bouwen, van maar liefst 210 bij 155 centimeter. Het keukenblok is aan de bestuurderskant geplaatst. Het keukentje is uitgerust met een inbouwkoelkast van 75 liter, een tweepitskookstel, een spoelbak en een besteklade die aan meerdere kanten te gebruiken is. Aan de keuken is een zwevende tafel met twee helften te bevestigen. De cabinestoelen zijn draaibaar. De Camper XL is verder volledig naar eigen wens in te richten. Hij is leverbaar vanaf ongeveer 100.000 euro.