evan verkocht aan coöperatie voor duurzame mobiliteit

evan – spreek uit èvan – is in april overgegaan in de handen van MobiCoop in Zeist. De elektrische Volkswagen T2 camperbusjes kunnen nog steeds gehuurd worden via de evan-website en ook het idee van duurzame roadtrips blijft bestaan.

evan-oprichters Erik van Berkel en Pjotr Sillekens begonnen in 2019 met de ombouw van een Volkswagen T2 naar een elektrisch camperbusje. Ze waren zo enthousiast over het rijden in de klassieke T2, maar dan schoner, stiller, betrouwbaarder en comfortabeler dan in de oorspronkelijke versie, dat ze een verhuurbedrijf startten en flink investeerden om nog vier T2’s om te bouwen.

Huurders waren ook enthousiast, maar helaas lukte het niet om tijdig de financiële doelstellingen te halen. De bank wilde zijn geld terug en de oplossing diende zich aan met Arnout van Dijk van MobiCoop. Twee van de vijf busjes werden verkocht aan particulieren, waarmee de bankschuld werd ingelost, en de resterende drie werden ondergebracht bij MobiCoop. Tot de coöperatie MobiCoop behoren nu twee bedrijven: MobiGo, een platform voor elektrische deelauto’s, en evan. Van Berkel en Sillekens zijn certificaathouders in de coöperatie en kunnen zodoende nog meedenken, maar de daadwerkelijke exploitatie hebben ze overgedragen.

Arnout van Dijk: “Tijdens het gedoe met de bank konden er geen boekingen worden aangenomen omdat er geen verplichtingen op de busjes mochten rusten. Maar nu is dat afgerond en kunnen mensen de busjes weer huren. Inmiddels zijn de elektrische campervans tot ieders plezier alweer op pad geweest.”