Tal van mogelijkheden in buscamper Crosscamp Flex 541

De Duitse camperbouwer Crosscamp breidt uit en brengt die buscampers op de markt. Voorheen bouwde Crosscamp enkel camperbusjes. Een van de nieuwelingen in het assortiment is de Crosscamp Flex 541, die onder de 5,50 meter blijft.

Het modulaire meubelconcept van de buscamper maakt veertien verschillende indelingen mogelijk. De meubels zijn er eenvoudig uit te halen of te verschuiven. In het midden kan de tweezitsbank opzij worden geklapt, waardoor heel wat ruimte ontstaat. Hier kunnen bijvoorbeeld fietsen staan. 's Nachts kan diezelfde bank getransformeerd worden naar een tweepersoonsbed. Het railsysteem maakt het mogelijk om nog twee extra stoelen te plaatsen.

Flexibele douchewand en kledingkast

De Crosscamp Flex 541 heeft een langgerekt en vrij ondiep keukenblok. Er zijn afzonderlijke glazen afdekplaten voor het kookstel en de gootsteen en rechts van de keuken staat een hoge kast met daarin de koelkast van 70 liter.

De flexibele douchewand van Crosscamp - die aan de vloer en het plafond wordt bevestigd - maakt het mogelijk om in de camper te douchen zonder dat er ruimte verloren gaat. Wanneer de douche niet in gebruik is, is op de plaats van de douchewand een flexibele kleerkast te bevestigen.

Een hefdak met twee slaapplaatsen is optioneel. Dit dat heeft een zogenoemde cabriofunctie en is deels open te ritsen. De buscamper heeft de Opel Movano als basisvoertuig en is 5,41 meter lang. Je betaalt er zo'n 63.500 euro voor.