Weegdag in België

Bij de politiepost in Houthalen in Belgiƫ vindt op zaterdag 1 april een infodag plaats voor mensen met een camper of een caravan. Tussen 9.30 en 15.30 uur kunnen eigenaren er terecht om hun camper of caravan te laten wegen en voor een snelle technische inspectie van onder meer de banden en de verlichting. Het is de bedoeling om mensen te informeren, niet om ze te beboeten, benadrukt de politie.

Weegdag In België (1)

Informatie wordt verstrekt over de wondere wereld van de gewichten, de terminologie die hierbij wordt gehanteerd en over de diverse rijbewijscategorieƫn. Verder over de regels die van toepassing zijn voor campers onder en boven de 3,5 ton, op het gebied van inhalen, maximumsnelheid, aslasten en hoe je de lading in de camper het beste kan verdelen. Ook informeert de politie camperaars over welke boete ze riskeren bij een overtreding.

De politie adviseert camperaars - net als bij de weegdagen van de NKC - om met de camper met de volledige vakantiebepakking naar de infodag te komen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.