Kampeerauto boordevol nieuws en inspiratie

Het camperseizoen 2023 is definitief van start gegaan, overal kom je weer volop campers tegen. Kampeerauto 3 – 2023 haakt hierop in met inspirerende reisverhalen uit heel Europa.

 

Dat je voor het zien en beleven van nieuwe dingen niet heel ver weg hoeft te gaan, bewijzen de trips naar Luxemburg en het Osnabrücker Land in Duitsland. En ben je huiverig voor laadstress bij elektrisch camperen? Niet nodig, lees je in het reisverslag van een relaxte tocht vol laadpunten naar en door de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen met een elektrische Fixxter. Komt bij: als je in de bergen naar beneden rijdt, laden de accu’s vanzelf bij. Je kunt dus altijd terug naar het dal.

Met andermans leermomenten kun je je voordeel doen. Een rondje IJsland in september is een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar in een land dat bekendstaat om zijn wisselvallige weer, moet je in de nazomer toch rekening houden met serieuze stormen en regenbuien.

En voor de een iets om na te volgen, voor de ander lekker griezelen terwijl je comfortabel lezend op je eigen bank zit: de restauratie van een Mercedes LP 811, een omgebouwde touringcar uit 1970. Het is het onverschrokken wanhoopsproject van de creatieve familie Koning dat uiteindelijk een bijna vlekkeloze camper opleverde.

Dit en nog veel meer nieuws en nieuwtjes in de nieuwe Kampeerauto die vanaf dinsdag 18 april op de mat valt bij NKC-leden.

Het magazine is digitaal te lezen via de app NKC Magazine en op de website.