Vloggen en bloggen vanuit de camper over de Formule 1

Vanuit zijn gepersonaliseerde Hymer vlogt en blogt Bas van Bodegraven komende vrijdag over de Formule 1-wedstrijd in Zandvoort. “We hebben veel races bijgewoond, in dit seizoen acht in Europa. En er komen nog drie races aan”, zegt Van Bodegraven.

Hij importeerde tot zeven jaar geleden oldtimers vanuit Duitsland en liep toen aan tegen een Ford Nugget-camper. Samen met zijn vriendin Ingrid besloot Van Bodegraven hun eerste camper te kopen. “Ik volgde Max Verstappen en eerder Jos Verstappen al een hele tijd. Ons eerste event met de Ford Nugget was in Assen met een demonstratie van Max Verstappen in een Toro Rosso-auto.” Vanaf toen hebben Bas en Ingrid via hun sociale-mediakanalen hun eigen groep GoMax33News opgebouwd.

“We zijn daarmee begonnen omdat ik zelf geen nieuws kon vinden over Max. Wij proberen het laatste nieuws over de Formule 1 en Max te delen via de groep. Het doel is mensen die er niet bij kunnen zijn te informeren over het event. Niet per se de race, maar juist de leuke beelden eromheen. Leden konden toentertijd zelf berichten insturen, maar tegenwoordig kiezen wij het nieuws uit.” Bas en Ingrid filteren het nieuws. “Ingrid en ik doen leuke updates op locatie.”

Toen de groep vijfduizend leden had, werd de hobby een beroep. Nu staat de teller op 220.000 volgers. “Dit is het eerste jaar dat wij kunnen leven van het rondreizen.” Internet hebben de twee via een schotel. “Het is een ideaal voor mij. Soms werk ik lange dagen. Dan doe ik aan het einde van de werkdag de deur open, sta ik met mijn tenen in het zand en heb ik zee in zicht. En daar doe je het voor. Wij zijn Formule 1-fan en fan van reizen. Vanuit je camper werken en plekken bezoeken is echt een droom. En het allerleukste vind ik dat we hoogstwaarschijnlijk gaan overwinteren in Spanje en Portugal, na het Europaseizoen.”