Nieuwe camperplaats ’t Haarlerveld in Haarle

In Haarle is er een nieuwe camperplaats, ’t Haarlerveld, met 25 plekken. Fons Ruiter is eigenaar en heeft daarnaast al veertig jaar een agrarisch bedrijf waar zeugen worden gefokt. De huidige regels omtrent de stikstofuitstoot en de waarborging van dierenwelzijn maken het voortzetten van het bedrijf moeilijker. Daarom begon hij met succes zijn nevenactiviteit: de camperplaats.

301263084 120134700788653 7119981063798173827 N (1)

Ruiter vertelt: “Het is leuk om de eerste gasten te ontvangen. En te horen dat ze het erg naar hun zin hebben. Verbeterpunten zijn ook altijd welkom.” Camperplaats ’t Haarleveld ligt op een rustige plek, maar niet ver van de dorpen Haarle, Raalte en Nijverdal. De camperplekken zijn in een druppelvorm aangelegd met een verharde ondergrond. Tussen de plekken ligt vijf meter gras. “De camperplaats is voorzien van een mooi toiletgebouw met een buitenafwasplaats en er is gezorgd voor de afvalstroom”, zegt Ruiter. “Omdat het redelijk groot is, is reserveren niet nodig.”

Het omliggende gebied heeft een houtsingel en ingezaaide bloemstroken. De bosrijke omgeving, de Sallandse Heuvelrug, is perfect voor fiets- en mountainbikeroutes. En volgens Ruiter kun je in Boetelerveld prachtig wandelen en fietsen.

De sitecode van camperplaats ’t Haarleveld op Campercontact is 102679.